Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27

Pajūryje – daugiau dėmesio gamtą niokojantiems keturračių vairuotojams

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamente (RAAD) vykusiame pasitarime dėl Baltijos jūros priekrantėje ir pajūrio apsaugos juostoje vykdomos valstybinės aplinkos apsaugos kontrolės, jos stiprinimo ir efektyvesnio institucijų bendradarbiavimo aptarta, kaip elgtis su čia važinėjančiais keturračiais. Ketinama tokius vairuotojus griežčiau kontroliuoti ir bausti.
Keturračiais po pajūrį važinėjusiems jaunuoliams gresia baudos.
Keturračiai pajūryje / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Pasitarimo metu daugiausiai dėmesio skirta keturračių, kurių naudojimas miškuose ir saugomose teritorijose sukelia neigiamas pasekmes aplinkai. Identifikuota pagrindinė problema – šių transporto priemonių naudojimas, siekiant nuslėpti tapatybę, neturint reikiamų registracijos dokumentų.

Aplinkos viceministras Linas Jonauskas akcentavo, kad beatodairiškas keturračių naudojimas sukelia ypatingai neigiamas pasekmes gamtai: žolinei augmenijai, kopagūbriui, kitoms saugomoms vertybėms. Todėl būtina imtis kuo skubesnių veiksmų, siekiant užkirsti kelią neteisėtam šių vertybių niokojimui.

Nuspręsta suaktyvinti neregistruotų transporto priemonių neteisėto naudojimo prevencinius veiksmus sujungiant saugomų teritorijų ir policijos pareigūnų pajėgas, vykdant reidus, informuojant keturračių savininkus apie jų pareigas ir atsakomybę.

Po diskusijų nuspręsta suaktyvinti neregistruotų transporto priemonių neteisėto naudojimo prevencinius veiksmus sujungiant saugomų teritorijų ir policijos pareigūnų pajėgas, vykdant reidus, informuojant keturračių savininkus apie jų pareigas ir atsakomybę.

Paliesta ir kita opi tema – vandens transporto (vandens motociklų, mėgėjiškos žūklės valčių, katerių ir kt.) keliamas poveikis krantams ir Baltijos jūrai, šių transporto priemonių nuleidimas į vandenį, plaukiojimo teisėtumas ir kontrolė.

Aptarti klausimai ir dėl kitų transporto priemonių, naudojamų paplūdimių priežiūrai, mėgėjiškai ir verslinei žvejybai, įvairių objektų aptarnavimui, naudojimo Baltijos pajūryje. Posėdžio dalyviai vienbalsiai pritarė pasiūlymui nustatyti transporto priemonių naudojimo Baltijos pajūryje sąlygas ir tvarką, numatant institucijas, kurios išduotų leidimus įvažiuoti į paplūdimį ir kontroliuotų jų laikymąsi.

Sutarta, kad tikslinga nagrinėti administracinės atsakomybės padidinimą už Saugomų teritorijų režimo taisyklių nesilaikymą, numatant daug griežtesnę administracinę atsakomybę už važinėjimą įvairiomis transporto priemonėmis Baltijos pajūriu, šalia esančiu kopagūbriu ir miškais. 

Apie numatomus veiksmus ketinama kuo plačiau informuoti visuomenę ir kitas suinteresuotas puses.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius