-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 16

Pakeliui į Karaliaučių, traukiniais Lietuvą kirto keli tūkstančiai futbolo sirgalių

Lietuvą specialiais traukiniais šeštadienį kirto keli tūkstančiai futbolo sirgalių, ketinančių stebėti Pasaulio futbolo čempionato rungtynes Karaliaučiaus srityje. Sustiprintu režimu dirbantys Lietuvos pasieniečiai sako, kad patikros procedūros praėjo sklandžiai, jokių incidentų neužfiksuota.
Pasaulio futbolo čempionato pirmosios rungtynės: Rusija – Saudo Arabija
Pasaulio futbolo čempionato pirmosios rungtynės: Rusija – Saudo Arabija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiąnakt per Kenos kontrolės punktą iš Baltarusijos įvažiavo penki tranzitiniai Rusijos traukiniai, skirti vien sirgaliams. Jais keliavo apie 2 tūkst. užsieniečių“, – LRT radijui šeštadienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

Karaliaučiuje šeštadienio vakarą susitiks Nigerijos ir Kroatijos rinktinės.

Rungtynių išvakarėse Lietuvos pareigūnai sustiprino pajėgumus ties Kenos pasienio užkarda, Kybartų pasienio kontrolės punktu ir Vilniaus geležinkelio stotimi, kur keičiamas tranzitinio traukinio lokomotyvas.

Pagrindinėje Rusijos dalyje įsikūrę sirgaliai traukinius kelionei į Karaliaučių renkasi, nes turint sirgalių pasus kelionė jais yra nemokama.

Karaliaučiuje vėliau šį mėnesį taip pat rungtyniaus Serbijos ir Šveicarijos, Ispanijos ir Maroko bei Anglijos ir Belgijos komandos.

Varžybų dienomis tranzitiniais traukiniais Lietuvos teritoriją turėtų kirsti daugiau nei 42 tūkst. žmonių.

Lietuvos pareigūnai kol kas užfiksavo tik nedidelius incidentus. Penktadienį iš traukinio Minskas – Vilnius buvo išlaipinti du Nigerijos futbolo sirgaliai, neturėję Šengeno vizų.

Pasaulio futbolo čempionatas vyksta vienuolikoje Rusijos miestų. Karaliaučiaus futbolo stadionas talpina apie 35 tūkst. žmonių, netoli jo įrengta ir sirgalių zona, joje gali tilpti iki 20 tūkst. aistruolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius