-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 24

Pakruojis ruošiasi statyti baseiną

Pakruojo valdžia ruošiasi statyti baseiną – rajono meras sako, kad tai svarbus objektas žmonių gyvenimo kokybei pagerinti, be to, į jį norima pritraukti ir kitų rajonų lankytojus.
Pakruojo miestas
Pakruojo miestas / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

„Turime vietą nusimatę, buvome gyventojus apsiklausę, jie nori turėti baseiną, tai vienas iš norimiausių objektų, kas pagerintų jų gyvenimo sąlygas ir buvo apsispręsta. Važinėjome, apžiūrėjome Lietuvos baseinus“, – BNS sakė Saulius Margis.

S.Margio teigimu, siekiant pritraukti daugiau lankytojų, planuojama bendradarbiauti su kitais rajonais – Šiaulių, Panevėžio, Joniškio, kad žmonės galėtų atvykti į baseiną ne tik pramogauti, bet ir mokytis plaukti.

„Tai būtų galimi partneriai, iš kur atsivežti bendruomenes. Ir Šiaulių miestas pilnai nepadengia savo turimais resursais norinčių mokintis plaukti vaikų. O mes savo vaikus ir į Radviliškį vežame, ir į Pasvalio baseiną, bet ne vien vaikai nori maudytis, nori ir bendruomenės, jiems yra svarbu pasilepinti baseinu, pirtimis, sauna“, – sakė meras.

„Tai būtų inovatyvus, įdomus baseinas, su kalneliais. Labiau taikysime į šeimos baseiną ir mokymus, edukacijas, popamokines veiklas“, – teigė S.Margis.

Anot jo, tikimasi, kad baseinas iškils per artimiausius trejus-ketverius metus.

Savivaldybė šią savaitę paskelbė techninio projekto parengimo konkursą, kurio vertė – 280 tūkst. eurų. Meras sako, kad viso baseino statyba gali kainuoti apie 10 mln. eurų. Dalį lėšų tikimasi gauti iš Europos Sąjungos, dalį skirs savivaldybė.

„Prieš dvejus metus, kai pradėjome apie tai tai kalbėti, skaičiavome 6-7 mln. eurų, šiai dienai, manau, gali prireikti apie 10 mln. eurų, o gal net ir daugiau“, – sakė meras.

„Tai būtų bendras objektas iš Europos Sąjungos pinigų, iš regioninės plėtros pinigų ir iš savo biudžeto. Galbūt pritrauksime ir rėmėjų, žiūrint, kaip toliau pastatas bus valdomas. Jei atsirastų koks investuotojas, kuris norėtų užsiimti veikla ir baseino administravimu, galbūt tai būtų ir privačios lėšos“, – kalbėjo jis.

Konkurso dokumentuose nurodoma, kad pastatas talpintų iki 150 lankytojų. Kartu su baseinu planuojama įrengti pirtis, sūkurinę vonią, pramogų ir vaikų baseinus, vandens čiuožyklą. Jame taip pat galėtų veikti sporto ir sveikatingumo centras, treniruoklių ir aerobikos salė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius