Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 29

Pakvipo dar viena interpeliacija

Opozicija viliasi, jog į prezidentūrą įžengusi naujoji krašto vadovė pasistengs, kad Vyriausybėje neliktų Rimanto Dagio. Priešingu atveju jam gresia interpeliacija.
R.Dagys
R.Dagys / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Seimo opozicija, pasipiktinusi socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Dagio pastarojo meto kalbomis apie vaikus auginančias nesusituokusias poras, jų priešpriešinimą tradicinėms šeimoms ir esą jo deklaruojama nepagarba žmogui, pasiryžusi imtis aktyvių veiksmų, kad šis politikas būtų išverstas iš posto. Jei naujoji prezidentė Dalia Grybauskaitė paliktų R.Dagį ministro kėdėje, ketinama inicijuoti jam interpeliaciją.

Jau siūlo pamainą

Visos opozicinės Seimo frakcijos sutaria, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pasirinkimas skirti R.Dagį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vadovu buvo didelė klaida. Esą šis politikas neturi nei kompetencijos, nei asmeninių savybių, reikalingų eiti tokias aukštas pareigas. Opoziciją papiktino ir SADM sprendimas skirti 400 tūkst. litų reklaminei kampanijai, esą turėsiančiai propaguoti šeimos vertybes. Teigiama, kad šias lėšas sunkmečiu būtų galima panaudoti kur kas racionaliau.

Opozicijos atstovai tikina tarp valdančiųjų konservatorių matantys kur kas labiau SADM vadovo kėdės vertų politikų – Seimo pirmininko pirmąją pavaduotoją, anksčiau šiai ministerijai jau vadovavusią Ireną Degutienę bei Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininką Donatą Jankauską. Nepatenkintųjų R.Dagio laikysena netrūksta ir pačioje TS-LKD frakcijoje.

Kliūva negatyvus požiūris

„Darysime viską, kad toks ministras nevadovautų šiai jautriai sričiai“, – LŽ sakė Seimo „tvarkiečių“ seniūnas Valentinas Mazuronis. Jo teigimu, žmones žeidžia ne tik R.Dagio kalbos, bet ir intonacija, kuri „blogąja prasme yra ministriška“. Tai esą diskredituoja konservatorių propaguojamą šeimos koncepciją. „Tvarkiečiai“ nusiteikę sulaukti D.Grybauskaitės sprendimo ir, jei niekas nesikeis, imsis aktyvesnių veiksmų.

Jei R.Dagys liktų poste, interpeliacijai neabejotinai pritartų ir socialdemokratai. „Šiai sričiai tai visiškai netinkamas žmogus – tiek dalykinėmis, tiek žmogiškosiomis savybėmis. Nelabai supranta, kur pakliuvo“, – LŽ teigė opozicijos lyderis Gediminas Kirkilas. Pasak socialdemokrato, į jokius rėmus netelpa ministro pareiškimai, įžeidinėjantys žmones – šeimas, našles, vaikus, pensininkus. „Mūsų partijoje toks ministras būtų seniai atstatydintas“, – pareiškė G.Kirkilas. Jo teigimu, ne viską lemia pinigai; požiūris į žmones kartais net svarbesnis nei parama, kurią valstybė gali jiems suteikti. G.Kirkilas viliasi, kad į prezidentūrą įžengusi D.Grybauskaitė pasistengs, kad R.Dagys neliktų Vyriausybėje.

Darbo partijos frakcijos atstovė Loreta Graužinienė prisipažino nuo pat paskyrimo R.Dagį vertinanti neigiamai. „Tereikia prisiminti naktinius posėdžius, kai ministras atėmė vaikų mitybos pinigus ir apskritai nekovojo dėl savo srities finansavimo“, – sakė „darbietė“. Ji įsitikinusi, kad R.Dagio darbo rezultatų iki šiol nematyti. L.Graužinienė ragins savo frakciją palaikyti interpeliaciją ministrui.

Yra užsiminusi ir apie R.Dagį

Premjeras Andrius Kubilius kol kas nėra viešai kritikavęs savo Vyriausybės nario. Kai vienišus tėvus R.Dagys išvadino „bambaliais“, jis tepasakė, kad pats taip nekalbėtų. Priminsime, kad išrinktoji prezidentė D.Grybauskaitė tarp ministrų, kurių veikla jos netenkina, yra įvardijusi ir R.Dagį.

Iki šiol interpelicija buvo pareikšta vienam A.Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės nariui – finansų ministrui Algirdui Šemetai. Ji buvo nesėkminga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius