-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 04

Palanga ir Neringa permainoms nepasidavė: postuose lieka senieji merai

Palanga ir Neringa jau turi merus. Čia savo postus jau pirmajame rinkimų ture išlaikė šiems miestams vadovaujantys Šarūnas Vaitkus ir Darius Jasaitis. Palangos taryboje ir toliau vyraus konservatoriai, o Neringoje – socialdemokratai.
Darius Jasaitis ir  Šarūnas Vaitkus
Darius Jasaitis ir Šarūnas Vaitkus / 15min nuotr.

„Lengvai žmonės pasirinko darbų tęstinumą, pastovumą ir patikimumą. Toks buvo ir mūsų šūkis“, – 15min sakė Neringos meras Darius Jasaitis, toliau tęsiantis pradėtus darbus. Tai bus antroji D.Jasaičio kadencija. Tiesa, dar pusę vienos kadencijos jis buvo paveldėjęs iš A.Vinkaus.

„Pažadėjome tęsti darbus, pradėjome daugybę europinių projektų, kuriuos reikia pabaigti. Tai Nidos kultūros ir informacijos centro „Agila“ iššūkis. Mums tai statyba, kuri prilyginama Lietuvoje nacionaliniam stadionui. Mūsų nedidelei savivaldybei tai didelis iššūkis, turint mažai šios srities darbuotojų. Tai ir valstybės tarnybos įstatymo įgyvendinimas, nes pensinio amžiaus žmonės nebegali dirbti valstybės tarnyboje, reikia surast kuo pakeisti. Laukia daugybė darbų“, – sakė D.Jasaitis, pelnęs daugiau kaip 64 proc. dalyvavusių rinkėjų balsų. Už jo liko liberalas A.Bagdonas su 19,44 proc.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Darius Jasaitis
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Darius Jasaitis

Į merus Neringoje kandidatavo keturi politikai, be minėtų dviejų į postą pretendavo ir konservatorius L.Vainutis bei visuomeninio komiteto „Vieninga Neringa“ atstovas D.Mikelis.

Meras įsitikinęs, kad kaita įvyko tuose miestuose, kur žmonės nusivylę, o kai stengiesi ir dirbi nuoširdžiai, sako, negali likti nepastebėtas.

„Jei ir nepavyksta, paaiškini, kad yra priežastys. Žmonės mato, tiki, nuoširdžiai bendrauji, jaučia, žmonių neapgausi“, – 15min sakė D.Jasaitis.

Neringos taryboje darbuojasi 14 politikų. Devynios vietos atiteko mero atstovaujamiems socialdemokratams, trys liberalams, po vieną vietą pelnė konservatorius L.Vainutis ir minėtas D.Mikelis.

Taryboje išliks darbuotis A.Burkšas bei N.Lendraitis, šią kadenciją perbėgę iš liberalų pas socialdemokratus, darbus tęs A.Feser, V.Giedraitis. A.Mikalauskienė, S.Valančius, V.Venckus. Valdančiųjų gretas papildys nauji veidai – S.Šveikauskas, R.Kičiatovas.

Liberalams toliau atstovaus iki šiol vienas taryboje dirbęs A.Bagdonas, prie jo prisijungs ir S.Berletaitė bei A.Jenčauskienė.

Rezultatas nustebino

Palangos meras Š.Vaitkus atviras – laimėti tikėjosi, tačiau tokio palaikymo – tikrai ne.

„Tokio rezultato nelabai tikėjomės, visgi trečia kadencija, žmonės įvairiai gali įvertinti. Kad pasirodysime geriau nei 2015 metais, atvirai pasakysiu, nesitikėjome. 77 procentai nuo galiojančių biuletenių yra nemažas pasitikėjimo mandatas. Palangiškiai pasitikėjo mūsų komanda, vadinasi, patikėjo tuo, ką dvi kadencijas darėme, mato, kaip Palanga išgražėjo, pritarė programai. Bandysime lūkesčius patenkinti. Tai, aišku, didžiulė atsakomybė. Mūsų komanda įrodė, kad labai nuoširdžiai stengėmės, kad kurortas gražėtų, visiems būtų geriau“, – 15min sakė meras Š.Vaitkus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šarūnas Vaitkus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šarūnas Vaitkus

Palangos taryboje darbuojasi 20 politikų. Konservatoriai Palangoje pelnė tiek pat iki šiol – 14 mandatų. Pasikeitė vos keletas veidų. Mero teigimu, prie komandos prisijungė jauni, išsilavinę žmonės. Vietoj I.Švanienės, A.Podlipskytės ir A.Sadecko darbuosis jaunas verslininkas G.Gečas, Palangos senosios gimnazijos anglų filologas J.Žulkus ir lengvosios atletikos treneris A.Bajoras.

Darbus tęs P.Žeimys, A.Kilijonienė, M.Skritulskas, R.A.Mikalkėnas, S.Simė, S.Kulikauskienė, D.Želvys, I.Pociuvienė, B.Vaitkus, A.Dočkus, J.T.Žulkus.

Dvi vietas taryboje pelnė socialdemokratės R.Surblytė ir S.Grigorian, šios partijos kandidatė į Palangos merus. Tai bus nauji veidai naujoje taryboje, kaip ir „valstiečių“ atstovas D.Kubilius, taip pat kandidatavęs į kurorto mero postą.

Pora kėdžių taryboje pelnė Socialdemokratų darbo partijos atstovai, politikos jau ragavę E.Kuznecova bei E.Židanavičius.

Paskutiniąją kėdę užims visuomeninis komitetas „Palangiškiai“, kuriam atstovaus anksčiau liberalams priklausęs E.Simutis.

Taryboje nė vienos vietos pelnyti nepavyko Darbo partijai, kuriai šioje taryboje atstovavo buvęs komisaras E.Krasauskas. Be atstovų liko „Tvarka ir teisingumas“ bei Liberalų sąjūdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius