-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 08 02

Palanga nori pailginti laikotarpį, kuomet mieste mokama už automobilio stovėjimą

Palangos savivaldybė ketina pailginti automobilių stovėjimo apmokestinimo laikotarpį ir iš šios rinkliavos į kurorto biudžetą papildomai gauti daugiau kaip 100 tūkst. litų.
Palanga sulaukė vasarotojų antplūdžio
Palanga sulaukė vasarotojų antplūdžio / J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Šiuo metu automobilių stovėjimo rinkliava kai kuriose miesto gatvėse numatyta tik vasaros laikotarpiu nuo birželio iki rugsėjo. Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, artimiausiam tarybos posėdžiui rengiamas sprendimo projektas, kuriuo automobilių stovėjimą numatyta apmokestinti nuo gegužės iki rugsėjo vidurio.

Be to, Palangos politikams bus siūloma pritarti likusį metų laiką šią rinkliavą savaitgaliais rinkti populiariausiose kurorto vietose: Vytauto, S.Daukanto ir Vasario 16-osios gatvėse.

Pasak dienraščio, koreguoti tvarką palangiškius pastūmėjo nesurenkamos planuotos pajamos iš automobilių stovėjimo mokesčio. Per tris mėnesius savivaldybė šįmet iš to planavo gauti pusę milijono litų. Tačiau per birželį ir liepą už automobilių stovėjimą pavyko surinkti apie 310 tūkstančių litų.

Pagal pirminius skaičiavimus, pailginus apmokestinimo laikotarpį, miesto biudžetas šiemet būtų papildytas mažiausiai dar 100 tūkst. litų.

„Gegužės pabaiga ir rugsėjo pradžia dar yra vasaros sezono dalis, todėl automobilių stovėjimo apmokestinimas šiuo laikotarpiu visai logiškas. Juo labiau kad prieš keletą metų kurorto tarybos patvirtintu sprendimu laikotarpis nuo gegužės 15-osios iki rugsėjo 15 dienos oficialiai įvardytas kaip vasaros sezonas, kurio trukmė – 4 mėnesiai. Į Palangą nemažai automobilių savaitgaliais suvažiuoja ir ne sezono metu. Manau, kad tie, kurie nori mašinas pasistatyti miesto centre ir arčiau jūros, gali už tai ir susimokėti“, – teigia Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Rinkliava už automobilių stovėjimą ištisus metus buvo renkama jau anksčiau. Tačiau po savivaldos rinkimų naujoji miesto taryba pernai nusprendė rinkliavos laikotarpį sumažinti iki trijų vasaros mėnesių. Taip buvo tikimasi ne sezono metu į Palangą pritraukti daugiau žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius