-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 29

Palanga savaitgalį švenčia prisijungimą prie Lietuvos

Šeštadienį didžiausiame šalies kurorte – Palangoje – prasideda kultūrinių renginių savaitė „Palangos dienos“ – bus minimas krašto prijungimas prie Lietuvos bei pirmojo Palangos vardo paminėjimo istoriniuose šaltiniuose metinės.
Palanga šiemet viliojo vasarotojus.
Palanga šiemet viliojo vasarotojus. / J.Vanagės nuotr.

Ta proga visi norintieji kviečiami dalyvauti pėsčiųjų žygyje Palanga – Šventoji „Gintaro kelias“. 11 val. startavę Jūratės ir Kastyčio skvere, žygeiviai, maždaug per pustrečios valandos pajūriu planuoja įveikti 14 kilometrų atstumą ir pasiekti Šventąją. Čia juos pasitiks vietos bendruomenės nariai bei liaudiškos muzikos kapela „Eldija“, numatytas pasieniečių kinologų pasirodymas su šunimis. Visi žygio dalyviai bus vaišinami kareiviška koše ir arbata, pranešė savivaldybė.

Taip bus paminėtos ne tik Palangai reikšmingos istorinės datos, bet ir Lietuvos įstojimo į NATO 10-metis.

Pėsčiųjų žygis „Gintaro kelias“ yra sudedamoji kultūrinių renginių savaitės „Palangos dienos“ dalis.

Sekmadienį Kurhauze pirmą kartą bus rengiama Palangiškių sueiga. Jos metu kiekvienas, norintis pasidalyti savo pozityviomis mintimis apie Palangą.

Sekmadienį Kurhauze pirmą kartą bus rengiama Palangiškių sueiga. Jos metu kiekvienas, norintis pasidalyti savo pozityviomis mintimis apie Palangą, galės trumpai išsakyti savo idėjas, kurias įgyvendinus pagerėtų palangiškių ir kurorto svečių gyvenimas.

Per sueigą taip pat bus iškilmingai įteikta 30 miesto vėliavų kurorto švietimo bei kultūros įstaigų atstovams ir meno kolektyvams, atstovausiantiems Palangai šiemet vyksiančioje Dainų šventėje.

1921 metų kovą Latvija perdavė Palangą Lietuvai. Arbitražo komisija tokį sprendimą priėmė remdamasi etnografiniais ir istoriniais pagrindais, atsižvelgta į tai, kad dauguma miesto gyventojų buvo lietuviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius