-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 31

Palanga skleis apie save žinias Rusijoje

Palangiškiai su rusais pagaliau įgyvendins seniai užsibrėžtus planus – šiandien jie pasirašys bendradarbiavimo sutartį.
Palanga ypač patraukli rusų turistams.
Palanga ypač patraukli rusų turistams. / G.Kubiliūtės nuotr.
Temos: 2 Rusija Palanga

Derybos dėl šios sutarties tarp Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos bei Rusijos Federacijos viešbučių asociacijos rutuliojosi dar nuo praėjusios vasaros. „Tokios sutarties Palanga dar nėra pasirašiusi. Iniciatyva kilo praėjusią vasarą, bet procesai, derybos su Rusija vyksta ilgai, todėl sutartis bus pasirašoma tik dabar“, – „15min“ sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas.

Anot jo, sutartis naudinga abiem pusėm, nes bus galima dalintis patirtimi turizmo sektoriuje, dalyvauti įvairiuose renginiuose, pristatymuose, viešinti informaciją. „Populiariai kalbant, tai panašiai, kaip su draugyste: jei skambina nepažįstamas žmogus ir prašo pagalbos – vargu ar kas pagelbės, o jei kreipiasi draugas – viskas kitaip. Panašiai bus ir tarp mūsų, be sutarčių viskas vyktų sudėtingiau“, – kalbėjo G.Sičiūnas.

Anot jo, Rusijoje išleisti Palangą pristatantį straipsnį kainuotų keliasdešimt tūkstančių litų, o ši bendradarbiavimo sutartis padės lengviau viešinti informaciją apie Lietuvos kurortą.

Jau anksčiau lietuvių ir rusų turizmo sektoriaus atstovai yra dalinęsi patirtimi. Pavyzdžiui, lietuviai buvo pakviesti dalyvauti virėjų mokymuose. Anot G.Sičiūno, ateityje planuojama su Rusijos federacija rengti didelį projektą. „Didžiulis projektas gali būti vykdomas kitą pavasarį. Jis yra susijęs su Palangos pristatymu Rusijoje“, – sakė pašnekovas.

Ne vienerius metus kurorto turizmo atstovai bendradarbiauja su Kaliningrado sritimi. Jie dalijasi turizmo, kultūrine informacija, kita patirtimi. Pavyzdžiui, kaliningradiečiai atvažiuoja į „Palangos stintos“ šventę, o lietuviai – į jų silkių dienas.

Tiek Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos, tiek kurorto turizmo informacijos centro atstovai tikino, kad bendradarbiavimas su rusais Palangai yra labai reikšmingas. Anot Palangos turizmo informacijos centro direktorės Allos Valužienės, rusai yra vieni pagrindinių svečių iš užsienio šiame kurorte.

„Su Rusija pasirašoma bendradarbiavimo sutartis – tik į naudą. Dabar mes jiems pristatysime Palangą kaip universalų kurortą. Jie pamatys, kad mes civilizuotai priimame poilsiautojus iš viso pasaulio“, – sakė A.Valužienė.

Jos teigimu, iš Rusijos į Palangą atvykstančius turistus domina sanatorinio gydymo, kultūrinio–pažintinio turizmo galimybės, aktyvus poilsis. Jie esą linkę užsisakyti brangesnius viešbučius.


Pas gimines ir atostogauti

Statistikos departamento duomenimis, 2008 metais Lietuvos kolektyvinėse apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 92 tūkst. turistų iš Rusijos, t.y. 17,1 proc. daugiau nei 2007 m. Turistai iš Rusijos į Lietuvą dažniausiai vyksta aplankyti giminių, susitikti su draugais (41 proc. visų atvykstančiųjų). Kitas vizitų tikslas – atostogos, praleisti laisvalaikį ar poilsiauti (38 proc.), verslo reikalais ar į konferencijas atvyksta 24 proc. svečių iš Rusijos, apie 3 proc. rusų atvyksta į Lietuvą gydytis. 2008 m. Palangos turizmo informacijos centre apsilankė 5872 svečių iš Rusijos, t.y. 14 proc. visų centro užsienio lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius