-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 12

Palangą užplūdo stintos garbintojai (nuotraukos)

Tūkstančiai svečių šeštadienį užplūdo Palangą, kur prasidėjo Stintų šventė. Patenkinti verslininkai džiūgavo: kai kurie jau pavakarę nebeturėjo žuvies.
Prekyba J.Basanavičiaus gatvėje virte virė.
Prekyba J.Basanavičiaus gatvėje virte virė. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Stinta Palanga

„Iš tiesų šiais metais mus stintos pamalonino: užvakar, kai nurimo vėjas, žvejai ėmė traukti šią žuvį. Pavyko pagauti tiek, kad šiai šventei pakaks“, – teigė prekybininkas Ričardas.

Vyriškis nuo pat ryto šeimininkavo prie kepintuvo. Penkios keptos stintos ir šiais metais atsiėjo 10 Lt. Agurkais kvepiančios žuvies išsiilgę šventės dalyviai aukštų kainų nepaisė – jau pavakarę kai kurie prekybininkai nuklojo stalus ir patenkinti traukė namo.

„Manau, kad sekmadienį jau nebeturėsime ko pardavinėti. Šiandienai buvome paruošę 350 kg žuvies pardavimui, iš stintos virėme ir žuvienę. au pavyko parduoti beveik viską, ką buvom prisiruošę“, – gyrėsi palangiškis.

Marinuotos stintų stiklainėlis šventėje kainavo 12 Lt. „Dangišku delikatesu“ pramintas skanėstas ant stalų neužsigulėjo – prie stintų driekėsi ilgiausios eilės.

Aštuntoji stintų šventė ir šiais metais priminė turgų su savo šurmuliu. Kur kas daugiau nei stintų prekeivių čia buvo amatininkų su rankdarbiais, bandelių, tradicinių vaflių, spurgyčių kepėjų.

Stintų šventė, sumanyta lyg masalas poilsiautojams į žiemojančią Palangą atvilioti, sutraukė minias smalsuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius