Su 15 diena! „Kino pavasario“ bilietas dovanų.
Daugiau
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 15

Palangiškių širdis pavergusį kleboną keičia numylėtinis iš Žarėnų

Nuo praėjusio pirmadienio į Palangos savivaldybę traukia miestelėnai, norintys parašyti palinkėjimą parapijos klebonui Mariui Venskui. Tai nėra įprasta praktika, tačiau jaunasis klebonas buvo ypač populiarus kororte. Dėl santuokos ir krikšto į Palangą atvažiuodavo šeimos iš Vilniaus ir Kauno. Tačiau Žolinių mišias Palangos bažnyčioje populiarusis M.Venskus trečiadienį laikys jau paskutinį kartą.
Marius Venskus
Marius Venskus
Temos: 2 Palanga Katalikai

Palangiškiai dar praėjusiais metais nuliūdo sužinoję, kad klebonas iškeliamas į kitą tarnystės vietą,

Vyskupo K.Kėvalo įsakymu nuo rugpjūčio 20 d. M.Venskus paskirtas Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonu.

Populiarusis Palangos klebonas, beje, Romoje baigęs studijas, šią vasarą „Vakarinei Palangai“ prisipažino, kad jam jo skyrimas į naują parapiją buvo staigmena, o Palanga jam buvo pirmoji tarnystės vieta prieš aštuonerius metus.

39 metų M.Venskus užkariavo Palangos tikinčiųjų širdis savo iniciatyva rengti įvairius koncertus, remontuoti bažnyčią, į kurios bokštą dabar gali užlipti visi norintys. Pats Palangos klebonas 15min nenorėjo plačiai komentuoti savo naujo paskyrimo.

„Nuo pat skyrimo rašto gavimo stengiuos kuo mažiau apie tai kalbėti. Perkėlimas yra natūralus procesas, o kunigų pokalbiai apie tai tik liūdina parapijiečius. Socialiniai tinklai rodo, kad visose parapijose ir visoje Lietuvoje žmonės paliūdi išlydėdami savo kunigus“, – 15min teigė Palangos klebonas.

Būsimasis Palangos bažnyčios klebonas Kęstutis Balčiūnas atkeliamas iš Žarėnų rajono parapijos, Telšių rajone. „Marius Venskus iškėlė aukštai kartelę, jo labai ryški charizma, ir buvo padarytas didelis įdirbis. Bet dar laukia daug darbų“, – 15min kalbėjo K.Balčiūnas.

Jis sakė, kad jo laukia dar didesnė atsakomybė tarnaujant Palangos bažnyčioje. „Aš džiaugiuosi, kad mane šiltai priėmė, kai buvau atvykęs susipažinti su nauja parapija. Tad tos baimės dingo. Manęs laukia naujas gyvenimo potyris“, – sakė klebonas.

K.Balčiūnas rajono parapijiečių buvo vertinamas už įvairias bendras iniciatyvas kartu su jaunimu. K.Balčiūnas sakė puikiai suprantantis, kad Palangos bažnyčia gausiai laikoma poilsiautojų, turistų, tad jis bandys vienyti katalikus, nesvarbu, iš kur jie būtų atvykę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Reklama
Atsakė, ko dažniausiai vaistinėse dairosi senjorai – domisi tiek vaistais, tiek vaistininkų patarimais
Reklama
Išskaidote investicijas? Ar žinote visas rizikas bei galimybes?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius