Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 07

Palangoje gydomas Ukrainos karys: „Čia nuostabu – pamačiau, už ką mes kovojame“

Palangoje gydomas vienas Ukrainos karys, per mūšį prie Donecko netekęs dalies kojos. Reabilitacijos centre „Linas“ kariui suteiktos ne tik visos būtinos reabilitacijos procedūros, bet ir dovanotas protezas.
Palanga
Palanga / „We love Lithuania“/Donatas Vaitkevičius nuotr.

Ukrainietis Sergejus Šapošnikas kojos neteko mūšyje prie Donecko. Jo  specialiosios paskirties milicijos dalinys, kovojęs su separatistais, veržėsi iš apsupties netoli Ilovaisko miesto, kai į šarvuotį pataikė patrankos sviedinys. Iš septynių karių gyvi liko tik du. S.Šapošnikas sako, kad kovos prie Donecko priminė Stalingrado mūšį. Dieną naktį kaudamiesi kariai neturėjo nė minutės poilsio.

„Baisu buvo, jei būtų buvę nebaisu, tai nežinau... Į psichiatrijos ligoninę reikėtų iš karto eiti. Baisu kiekvienam normaliam žmogui“, – kalba Ukrainos karys.

Čia nuostabu. Apsilankęs Palangoje pamačiau, už ką mes kovojame. Būtų nuostabu, kad tokia medicina būtų ir pas mus.

Po kairės kojos blauzdos amputacijos Ukrainoje S. Šapošnikas buvo atvežtas į Vilnių, vėliau mėnesį gydytas Palangos reabilitacijos ligoninėje. Panašiai tiek pat laiko ir reabilitacijos centre „Linas“. Čia kariui padarytas šiuolaikiškas blauzdos protezas su pėda.

„Šį protezą, kainuojantį 7,5 tūkst., dovanojo firma „Pirmas žingsnis“, o mes – Palangos „Linas“ – dovanojome dviejų savaičių reabilitacines paslaugas“,  – sako Reabilitacijos centro „Linas“ gydytojas reabilitologas Alfredas Kerulis.

Reabilotologas sako, kad karys jau atgavo jėgas, sustiprėjo, gali savarankiškai vaikščioti ir netrukus grįš namo, kur, pusmetį nematę tėčio, laukia sūnus, dukra ir žmona.

Gydytoją nustebino, kad optimizmu trykštantis vyras teiraujasi, ar vėl galės į tanką, o ne ar galės dirbti.

„Čia nuostabu. Apsilankęs Palangoje pamačiau, už ką mes kovojame. Būtų nuostabu, kad tokia medicina būtų ir pas mus“, – sako S.Šapošnikas.

Ukrainos kario gydymui ir reabilitacijai dalis lėšų skirta iš europarlamentaro Petro Auštrevičiaus surengtų aukcionų sužeistiems Ukrainos kariams paremti.

Iš viso surinkta daugiau kaip šimtas tūkstančių litų. Dar vienas Ukrainos karys gydomas Druskininkuose Krašto apsaugos sistemos lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius