Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 16

Palangoje – legendinio rokerio koncertas

Šeštadienį Palangos „Ramybėje“ koncertuos legendinės grupės „The Stranglers“ vokalistas Hugh Cornwell.
H.Cornwell šeštadienį koncertuos Palangoje.
H.Cornwell šeštadienį koncertuos Palangoje. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ramybė

Legendinis strangliukų balsas – kaip jį dažnai vadina roko gerbėjai visame pasaulyje – daininin-kas Hugh Alanas Cornwellas – gimė 1949 metais Londone.

Grupės „The Stranglers” populiarumas atėjo gana sparčiai – 1977 metais grupė išgarsėjo visoje Europoje, o po to ir už jos ribų. Jie puikiai pataikė ant punkroko bangos, o vėliau nuolat tobulėjanti grupė tapo viena iš šio stiliaus etalono atstovių.

Sukūrę visą eilę britų TOP 10 hitų, kurių tarpe išsiskyrė „Golden Brown”, „Strange Little Girl”, „No More Heroes”, „European Female“, „All Day And All Of The Night“ ar „Peaches”, grupė „The Stranglers” sulaukė palaikymo iš roko muzikos mėgėjų. Agresyvus, bekompromisis požiūris prisidėjo prie britų punkroko muzikos scenos formavimosi, tačiau pačio kolektyvo niekaip nebuvo galima įsprausti į kažkurį žanrą, nes savo muzikoje jie išbandė įvairiausius stilius: punkroką, gotikinį roką bei „new wave“ ar net pop muziką.

1990 metais Hugh Corwellas nusprendė, kad „The Stranglers” išsisėmė ir, kartu su kolegomis įrašęs albumą „10“, paliko grupę.

Po išėjimo iš „The Stranglers”, Hugh Cornwellas išleido dar kelis solinius ir koncertinius albumus. 2001 metais buvo išleista jo knyga „Song by Song”, kurioje autorius prisiminė kaip buvo kuriamos populiariausios ir žinomiausios „The Stranglers” dainos. Pernai H.Cornwellas, sekdamas tokių grupių kaip „Radiohead“ ir „Nine Inch Nails“ pavyzdžiu, pasiūlė gerbėjams naujausią albumą „Hooverdam“ ne tik įsigyti parduotuvėse, bet ir nemokamai atsisiųsti iš interneto.

Šių metų pradžioje Hugh Cornwellas pradėjo naujausiojo albumo „Hooverdam“ pristatymo koncertinį turą, kurio metu scenoje atlieka geriausius ir populiariausius solinius ir „The Stranglers“ laikotarpio kūrinius.

„The Stranglers“ vokalistas Palangos kultūros centre „Ramybė“ koncertuos šeštadienį, 19 val.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius