-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

Palangoje pažeidėjus tramdė Mokesčių inspekcija

Į Mokesčių inspekcijos akiratį pateko turistų stovyklavietės Palangoje.
Palangoje patikrinus turistines poilsiavietes aptikta nemažai pažeidimų.
Palangoje patikrinus turistines poilsiavietes aptikta nemažai pažeidimų.

Atliekant patikrinimą nustatyta sezoninės veiklos pažeidimų: aptikta nelegalių turistų stovyklaviečių, kai kuriose visuomeninio maitinimo paslaugas ir pramogas siūlančiose įmonėse rasta neapskaitytų pajamų bei netinkamai tvarkomos apskaitos atvejų. Per pastarąjį vasaros mėnesį sostinėje nustatyti 39 tokie pažeidimai, pažeidėjams gresia administracinės nuobaudos.

Iš šešių praėjusį savaitgalį patikrintų turistų stovyklų keturiose buvo vykdoma nelegali veikla. Vieną karščiausių vidurvasario savaitgalių poilsiavietėse turistų nestokojo: nelegaliose stovyklose inspektoriai aptiko per pusšimtį į pajūrį iš visos Lietuvos suvažiavusių poilsiautojų automobilių, jau sustatytų palapinių. Tikrinant nustatyta, kad visos šešios poilsiavietės neturi ir Palangos miesto savivaldybės pažymėjimo teikti turistų stovyklos paslaugas. Už tokius pažeidimus gresia administracinė atsakomybė – iki tūkstančio litų siekiančios baudos.

„Turistų stovyklos paslaugas gali teikti įmonės bei asmenys, įregistravę šios rūšies individualią veiklą arba įsigiję šiai veiklai verslo liudijimą. Tačiau gyventojai, prieš pradėdami teikti minėtą paslaugą, turi kreiptis į savivaldybes, kurios išduoda pažymėjimus dėl Turizmo įstatyme nustatytų šių paslaugų minimalių reikalavimų įvykdymo, – sakė Klaipėdos AVMI viršininko pavaduotojas Andrejus Cukanovas. – Be minėtų reikalavimų, paslaugų teikėjai privalo laikytis ir kitų įstatymais reglamentuotų taisyklių: apskaitos, dokumentų už suteiktą paslaugą išrašymo bei kitų.“

Įstatymų nuostatų nepaiso ir kai kurios kurorto viešojo maitinimo sektoriaus įmonės. Palangos mieste šį sezoną nustatyta 17 pažeidimų: klientams neišduodami kvitai, nesilaikoma kasos operacijų tvarkos. Išaiškinama ir atvejų, kai viešojo maitinimo paslaugas teikiančios įmonės siekė išvengti mokesčių slėpdamos pajamas. Tarp nustatytų pažeidėjų yra ir įmonių, dėl kurių veiklos pradėti ikiteisminiai tyrimai. Pažeidėjų gretas šiemet papildė ir viena Palangoje atrakcionus įrengusi įmonė, kurios kasoje rasta neapskaitytų pinigų.

Sezono metu kurortuose daugiau pažeidėjų išaiškinama ir patikrinus, kaip vyksta prekyba turgavietėse. Dažniausiai fiksuojami pažeidimai: prekiauja asmuo, neįregistravęs veiklos, parduodama produkcija be įsigijimo dokumentų, už parduotą produkciją paprašius neišduodamas apskaitos dokumentas.

„Sankcijos taikomos visais atvejais, kai mokesčių bandoma išvengti sąmoningai. Tačiau pažymėtina, jog pagrindinis mokesčių administratoriaus siekis – ne bausti mokesčių mokėtojus, o skatinti juos sumokėti privalomus mokesčius“, – pabrėžė A.Cukanovas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius