Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 11

Palangoje pradedama visų želdynų inventorizacija

Palangos savivaldybėje nuo pirmadienio pradedama želdynų inventorizacija, pranešė kurorto savivaldybė.
Palanga
Palanga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Palanga

Ji bus atliekama siekiant įvertinti želdynų ir želdinių būklę Palangos miesto savivaldybės teritorijoje. Kaip skelbiama, inventorizacija truks iki 2024 metų balandžio 12 dienos. Šiuos darbus atliks bendrovė „Želdynų vizija“.

Inventorizacijos tikslas – surinkti, apibendrinti ir viešinti duomenis apie želdynų ir želdinių rūšis, plotus, želdinių parametrus, būklę, sudaryti sąlygas šiuos duomenis naudoti planuojant ir projektuojant želdynus, planuojant apsaugą, priežiūrą ir tvarkymą, vertinant želdynų plotų atitiktį teisės aktų normoms ir nustatant želdynų ir želdinių būklės pokytį, skelbia savivaldybė.

Inventorizacija vyks ir želdiniai bus skaičiuojami bei vertinami visoje savivaldybės teritorijoje, neatsižvelgiant į žemės sklypų nuosavybės formą.

Anot savivaldybės, darbų metu bus surenkama želdinio rūšies, želdyno rūšinės sudėties informacija, plotas, duomenys apie želdinių kiekį, amžių, aukštį, skersmenį, būklę bei numatytos želdinių tvarkymo priemonės.

Vadovaujantis Lietuvos želdynų įstatymo nuostatomis, želdynus ir želdinius inventorizuojantys specialistai, pateikę asmens dokumentą, turi teisę darbo dienomis įeiti į visus želdynus ir teritorijas, kur auga želdiniai, atlikti inventorizavimo darbus, gauti reikiamą informaciją apie želdynus ir želdinius.

Anot savivaldybės, tikimasi, kad surinkta informacijas padės rengiant įvairius atskirųjų želdynų projektus bei prisidės prie mūsų mieto puoselėjimo bei pritaikymo įvairiems Palangos miesto gyventojų bei svečių poreikiams.

Gyventojai kviečiami nemokamai pasinaudoti želdynų specialistų paslaugomis, jų sukaupta patirtimi bei žiniomis, kuomet bus inventorizuojami privačiuose sklypuose augantys želdynai, skelbiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius