Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 25

Palangoje pradėjo dygti universalus sporto kompleksas

Ketvirtadienį Palangoje pradėtos universalaus sporto komplekso statybos. Per metus išdygsianti tarptautinius standartus atitinkanti sporto salė ne tik pagerins Palangoje apsistojusių sportininkų treniruočių sąlygas, bet ir padės plėtoti sporto ir aktyvų turizmą regione, išplės miesto gyventojų ir svečių sveiko gyvenimo būdo ir aktyvaus poilsio pasirinkimo galimybes, padidins Palangos konkurencingumą bei patrauklumą.
Arvydas Sabonis pasirašo laišką ateities kartoms. Kapsulė su laišku ateities kartoms simbolizavo statybų pradžią.
Arvydas Sabonis pasirašo laišką ateities kartoms. Kapsulė su laišku ateities kartoms simbolizavo statybų pradžią. / J.Vanagės nuotr.

Statybos darbų pradžios proga Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis bei rangovo – UAB „Rūdupis“ generalinis direktorius Naglis Jaruševičius į būsimųjų pamatų vietą įmūrijo kapsulę su laišku ateities kartoms. 

Kreipdamasis į susirinkusius svečius, Palangos sportininkus kurorto meras Š. Vaitkus pabrėžė, jog Palangoje iki šiol nebuvo modernios, standartus atitinkančios salės, kur galėtų treniruotis pasaulinio lygio Lietuvos ir užsienio sportininkai, besirengiantys olimpinėms žaidynėms, Europos ar pasaulio čempionatams. „Džiugu, kad Vyriausybė atkreipė dėmesį į šią problemą bei iš Valstybės investicijų programos per Sporto departamentą skyrė lėšų komplekso statyboms. Dalį reikiamo finansavimo gausime iš Lietuvos, Lenkijos, Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos. Įgyvendinus šį projektą, sportininkams, kurie dėl puikių gamtinių sąlygų treniruočių stovykloms kasmet pasirenka Palangą, nebereikės ieškoti treniruotėms tinkamos salės kaimyniniuose miestuose. Labai svarbu ir tai, kad naujasis sporto kompleksas padės plėtoti sporto ir aktyvų turizmą regione, išplės miesto gyventojų ir svečių, ypač mūsų vaikų, sveiko gyvenimo būdo ir aktyvaus poilsio pasirinkimo galimybes“, – sakė Š. Vaitkus. 

A. Sabonis taip pat pabrėžė, jog sporto komplekso atsiradimas Palangoje bus šventė ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir vietos verslininkams, miesto gyventojams bei svečiams. „Pirmas oficialus žingsnis jau padarytas. Norėtųsi, kad statybos vyktų pagal planą. Sėkmės“, – kalbėjo A. Sabonis.   

Lūžtančią bangą savo forma priminsiančioje salėje su universalia danga galės vykti ne tik sporto, bet ir kultūros, pramoginiai renginiai. Sporto salę specialiu tinklu bus galima transformuoti į keletą skirtingų erdvių – jose vienu metu galės vykti krepšinio, tinklinio, rankinio treniruotės ir varžybos. Bus įrengtos išstumiamos tribūnos 800 sėdimų vietų. Taip pat bus įrengta modernių treniruoklių sporto salė, persirengimo kambariai su sanitariniais mazgais, dušais, pagalbinės patalpos. Ateityje numatoma įrengti kavinę, SPA procedūrų patalpas, inventoriaus nuomos punktą, sauną. 

Suprojektuoto pastato bendras plotas sieks per 4 tūkst. kv.m.  Universalios sporto salės statybos darbų vertė pagal pasirašytą sutartį – 14,5 mln. litų. Dar šiais metais numatoma atlikti darbų už 1 mln. litų. 

Sporto salės statyba finansuojama iš trijų finansavimo šaltinių: Lietuvos, Lenkijos, Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos, Valstybės investicijų programos (VIP) ir Savivaldybės biudžeto lėšų. 

Įgyvendinant Lietuvos, Lenkijos, Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Baltijos Turistų žaidynės – turizmo potencialo plėtrai Baltijos regione“, pastačius sporto salę bus surengtos turistų olimpinės žaidynės Palangoje, įgyvendinamos kitos veiklos. Visą projektą numatoma įgyvendinti per 2 metus. 

Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Valstybės investicijų 2012-2014 metų programoje sporto salės statybai 2012 metams skyrė 1 mln. Lt. Likusį finansavimą numatoma gauti per dvejus metus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius