Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Palangoje rikiuosis margučiai milžinai

Dviejų metrų aukščio ir kone pusantro metro pločio margučiai vienas po kito jau netrukus bus įkurdinti Palangos J.Basanavičiaus gatvėje. Kurorto svečiai jau gali pamatyti vieną tokį margutį, kuris buvo pristatytas neseniai Vilniuje vykusioje turizmo parodoje.
J.Basanavičiaus gatvėje jau puikuojasi vienas dviejų metrų aukščio margutis. Tokių ketinama pastatyti vienuolika.
J.Basanavičiaus gatvėje jau puikuojasi vienas dviejų metrų aukščio margutis. Tokių ketinama pastatyti vienuolika. / N.Stasiulio nuotr.
Temos: 2 Kiaušiniai Velykos

„Baltijos jūros šalių regiono velykinių margučių alėja“, – taip pavadintas naujas verslininkų projektas. Pastatyti 11 margučių, kurie atspindėtų Baltijos jūros šalių marginimo tradicijas, sumanė Palangos viešbučių ir restoranų asociacija. Jų dėka per Kalėdas gatvėje puikavosi skirtingai puoštos eglutės. Pasak asociacijos prezidento Gintaro Sičiūno, margučių daugės kiekvieną savaitę ir visus bus galima apžiūrėti prieš Velykas.
 

„Viską darome savo jėgomis, tik marginimo motyvus gauname iš ambasadų“, – sakė G.Sičiūnas.

Margučiai džiugins ir per Atvelykį, taip pat per Gintaro šventę, kuri šiemet vyks balandžio 17 dieną, ir stovės iki Jurginių, balandžio 24 dienos.

Rekordinis ridenimo lovelis

Kai parodai rengėme pirmą kiaušinį, dažymas truko penkias dienas, – sakė N.Stasiulis.
Palangos kultūros centro direktorius Nerijus Stasiulis teigė, kad šiuo projektu Palangoje tęsiama idėja per šventes turėti stacionarių traukos objektų. „Margučių pristatymo šventė vyks per Velykas, balandžio 4 dieną. Tądien bus paruoštas ilgiausias kiaušinių ridenimo lovelis. Kiek metrų bus, nežinau, bet skaičiuosime dešimtimis. Greičiausiai pagrindu taps Palangos jūros tilto įkalnė, vienoje dalyje įrengsime lovelį ir surengsime čempionatą“, – pasakojo N.Stasiulis.

 Jis pasakojo, kad pats kiaušinis yra išpjautas iš statybinės medžiagos – putplasčio. Dažymu, spalvomis rūpinasi Palangos dizaino įmonė. Į projektą įtraukti ir tautodailininkai. „Kai parodai rengėme pirmą kiaušinį, dažymas truko penkias dienas, nes dažai turi džiūti, matytis skirtingi raštai. Tikimės, kad po pirmo bandymo dabar eisis greičiau“, – sakė jis. Gintaro šventei ketinama sukurti smulkiais gintarais ir iš jų sudėliotais raštais puoštą margutį.

Kaip ir per Kalėdas, kai buvo galima paskanauti šventinių patiekalų, per Velykas kavinėse taip pat bus pristatomi skirtingų Baltijos šalių pavasariniai bei velykines tradicijas atspindintys patiekalai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius