Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 05

Palangoje – tradicinis gintaro rinkimo čempionatas

Šeštadienį Palangoje rengiamas jau tradiciniu tapęs Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas. Dešimt renginio dieną užsiregistravusių dalyvių turės per penkias minutes surinkti kuo daugiau gintaro gabaliukų, išbarstytų kiekvienam dalyviui atskirai parengtoje rinkimo zonoje.
Poilsiautojai Palangoje
Poilsiautojai Palangoje / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 2 Palanga Gintaras

Čia į smėlį kiekvienam rinkėjui bus paberta po 100 gramų vadinamojo Lietuvos aukso, sumaišyto su natūraliomis jūros bangų į krantą išnešamomis medžiagomis – dumbliais, šapeliais, pagaliukais ar kt. Laimės tas, kuris per numatytą laiką gintaro surinks daugiausiai ir švariausiai, pranešė savivaldybė.

Gintarinis savaitgalis prasidės prieš vidurdienį – kaip ir kasmet, žirgu kinkyta karieta J.Basanavičiaus gatve link jūros vykdamas Bangpatys saujomis žarstys gintarą.

„Šventei turime apie 50 kilogramų gintaro. Be abejonės, kaip ir kasmet, gintaro gabalėliais savo svečius džiugins ir Palangos viešbučiai, restoranai bei kavinės“, – sakė šventę organizuojančios „Palangos renginių“ atstovas Nerijus Stasiulis.

Vidurdienį Jūratės ir Kastyčio skvere, prie Jūratės ir Kastyčio skulptūros, bus pradedami verti Šimtmečio gintaro karoliai.

„Esame išsikėlę tikslą suverti ne trumpesnius nei 300 metrų karolius, ir tai būtų naujas Lietuvos rekordas“, – teigė N.Stasiulis.

Šiuo metu ilgiausi Lietuvoje gintaro karoliai taip pat yra Palangoje. Vėrinys, kurio ilgis – 283 metrai, Palangos gintaro gildijos meistrų 2009 metais suvertas per Kurorto šventę.

„Norime šeštadienį ne tik pasiekti naują rekordą, bet ir sukurti dar vieną turistams įdomią atrakciją – šie karoliai bus eksponuojami Palangos amatų centre“, – sakė N.Stasiulis bei pridūrė turįs minčių kasmet Gintarinio savaitgalio metu šiuos karolius ilginti ir pasiekti jau ne Lietuvos, bet pasaulio rekordą.

Šeštadienio pavakare Bangpatys gintarą barstys pajūryje.

„Nuolatiniai Gintarinio savaitgalio dalyviai šiai atrakcijai rengiasi iš anksto – pasirūpina specialiais graibštais, botais – kad galėtų gintarą gaudyti pirmiausia jūroje, ir tik vėliau – krante. O stengtis surinkti kuo daugiau gintaro tikrai verta – pasibaigus gintariniam lietui, rinkėjų laukia šventės organizatoriai – jie „laimikį“ pasveria bei, įvertinę, ar gintaras surinktas švariai (be smėlio ar dumblių), skelbia nugalėtojus“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius