Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 26

Palangos biudžetas mažėja, bet prabangos daugėja

Palyginti su 2009-aisiais, šių metų Palangos savivaldybės biudžetas sumažėjo nuo 60 iki 50 milijonų litų, bet kurorto valdžia sunkmečio, atrodo, nejaučia.
Palangos orkestras ir šokėjos.
Palangos orkestras ir šokėjos / J.Andriejauskaitės nuotr.

Prieš dvejus metus meru tapęs verslininkas Vytautas Stalmokas yra guodęsis, kad jam iš ankstesnių miesto vadovų atiteko seno modelio tarnybinis telefonas, kurį gėda išsitraukti, rašo „Lietuvos rytas“.

„Kai man kas paskambina, nueinu kalbėtis atokiau, kad kas telefono nepamatytų“, – apie patiriamus nepatogumus tuomet kalbėjo meras.

Pernai per 8 milijonus litų turto, pinigų ir nesusigrąžintų paskolų deklaravęs V.Stalmokas netrukus išsirinko milijonieriaus vertą tarnybinį telefoną – 8 gigabaitų talpos „Apple iPhone 3G“. Sutarčiai pasibaigus šio telefono vertė sieks beveik 6 tūkst. litų.

Tai, kad Palangos valdžia itin rūpinasi savo įvaizdžiu, rodo ne tik mero telefonas, bet ir pinigai, skiriami reprezentacijai. Šiam tikslui 2010-iesiems numatyta gerokai daugiau lėšų, nei buvo išleista praėjusiais metais.

Savivaldybės administracijos kultūros programoje oficialiems Lietuvos ir užsienio svečiams priimti šiemet biudžete yra skirta 22 tūkst. litų, nors pernai kurorto valdžia šioms reikmėms panaudojo vos 6 tūkst. litų.

Bendradarbiavimo vizitams į užsienio ir Lietuvos miestus šiemet skirta 9 tūkst. litų – 1,6 tūkst. daugiau nei pernai.

Tai pačiai reprezentacijai Palangos meras šiemet gavo 19,1 tūkst. litų fondą, nors pernai pakako ir 9,8 tūkst. litų.

Iš viso kurorto valdžios reprezentacijos reikmėms šiemet skirta per 74 tūkst. litų. Pernai šioms reikmėms užteko 20 tūkst. litų mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius