Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 04

Palangos centre - olandų barikados

Palangiškiai ir kurorto svečiai J.Basanavičiaus gatvės pabaigoje įsikūrusiame atrakcionų parke nuo ketvirtadienio stebi olandų tarpusavio karą. Atrakcionus atsivežę svetimšaliai verslininkai susirėmė dėl pelningos vietos prie nudegusios vilos „Komoda“.
Palangos apžvalgos ratui - Kultūros paveldo departamento priekaištai.
Palangos apžvalgos ratui - Kultūros paveldo departamento priekaištai.
Temos: 2 Olandai Palanga

Ketvirtadienį prie apžvalgos rato įsiveržė olandų vilkikai, kurie atbogino dvi priekabas su atrakcionų įrenginiais ir užtvėrė taką link jau veikiančio kitos olandų bendrovės „Leander LTU“ apžvalgos rato. Abiejų atrakcionais užsiimančių įmonių atstovai apsistumdė, tačiau aistras numalšino iškviesti policijos pareigūnai. Visi išsiskirstė, bet priekabos liko riogsoti,-rašo lrytas.lt.

Antrą kartą į atrakcionų parką policija buvo kviečiama penktadienį pavakare, kai „Leander LTU“ konkurentai pratęsė savo ataką. Maurodami per gėlynus į sklypą įvažiavo vilkikai, kurie brovėsi nepaisydami pėsčiųjų taku link atrakcionų ėjusių žmonių.

Glaudžiai sustatę transporto priemones olandai visiškai užblokavo priėjimą prie apžvalgos rato. Iš mašinų išlipę vyrukai ėmė rankomis rauti tako apšvietimo stulpelius ir mėtyti juos poilsiautojams po kojų. Atvykę pareigūnai atrakcionų įrangą atvilkusiam olandui Johanui Geerui už važiavimą pėsčiųjų takais ir gėlynais surašė administracinių teisių pažeidimo protokolą, o už svetimo turto sugadinimą svarsto galimybę pradėti ikiteisminį tyrimą.

Vakare prie atrakcionų dar kartą apsilankęs olandas su savo vyrais grasino vilkiku užvažiuoti ant apžvalgos rato ir neleido nutempti priekabų į šalį.

Lietuvos didžiausiame kurorte karas tarp atrakcionus atsivežusių olandų kilo po to, kai vilą „Komoda“ valdanti ir iš valstybės žemės sklypą 99 metams išsinuomavusi bendrovė „Kurorto statyba“ pareiškė nutraukianti sklypo subnuomos sutartį su „Leander LTU“. Pagal šią kovo pabaigoje pasirašytą sutartį, olandams buvo leista tris vasaras šiame sklype įrengti savo atrakcionus.

Užsieniečiai trinkelėmis išklojo taką, įrengė apšvietimą, tačiau ruošdami aikštelę atrakcionui iškirto devynis medžius ir 5 krūmus.“Leander LTU“ atstovai teigia, kad juos suklaidino „Kurorto statybos“ akcininkas jiems parodęs 2005 metais išduotą leidimą čia iškirsti 40 medžių.

Užsieniečiai aiškina nežinoję, kad toks leidimas galioja tik metus. Už iškirstus medžius įmonei „Leander LTU“ buvo paskirta 350 litų bauda ir jie įpareigoti atlyginti beveik 20 tūkstančių litų įvertintą žalą gamtai.

Tačiau kilęs skandalas tapo pretekstu „Kurorto statybai“ nutraukti sutartį su „Leander LTU“ ir varyti juos laukan. Apie tai pranešę olandams valstybės žemės sklypo nuomininkai kitą dieną pasirašė jungtinės veiklos sutartį su pramogų bendrove „Disona“, kuriai atidavė teises į sklypą.

Jausdamiesi šeimininkais „Disonos“ atstovai pradėjo įžūliai brautis su savo atrakcionais. Tačiau penktadienį Palangos apylinkės teismas „Kurorto statybą“ įpareigojo tęsti sutartinius santykius su „Leander LTU“, kol bus išnagrinėta civilinė byla.

Nusileisti nenori ir „Disonos“ atstovas Johanas Geeris, kuris iš sklypo nuomininkų yra gavęs leidimą šeimininkauti valstybei priklausančiame sklype. Nuo tako priekabas vargais negalais patraukusi „Leander LTU“ pasisamdė sustiprintą apsauga ir laukia tolimesnių konkurentų veiksmų.

Kol Lietuvos valstybei priklausančiame sklype vyksta olandų karas, o nuomininkai prekiauja ne savo žeme, valstybės institucijos tyli.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius