Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 16

Palangos gelbėtojai neteko kantrybės – poilsiautojus apipylė baudomis

Palangos gelbėtojai vėjuotą ketvirtadienį į pagalbą kvietėsi policiją. Paplūdimio taisykles pažeidinėjančių poilsiautojų jau nebedrausmina vien gelbėtojų įspėjimai – prireikė policijos įsikišimo. Net šešiolikai poilsiautojų skirtos baudos.
Prie Palangos gelbėtojų stoties rikiuojasi pažeidėjai
Prie Palangos gelbėtojų stoties rikiuojasi pažeidėjai / Gelbėtojų nuotr.

Nuo pat ketvirtadienio ryto Palangos paplūdimiuose plevėsuoja raudona vėliava, draudžianti maudytis. Gelbėtojai vos ją iškėlę poilsiautojus reguliariai informuodavo, kad nevalia lipti į vandenį. Vėliau vis bėgiojo nepaklususiuosius  vaikyti iš vandens. Galiausiai neteko kantrybės ir iškvietė policiją.

„Per dešimtmetį nesu nubaudęs tiek poilsiautojų, kiek šiandien. Bet jau nebepakanka drausminti žodžiais – nepadeda. Kas į vandenį brenda, kas girtuokliauja kopose, kas vaikų neprižiūri“, – piktinosi Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Gelbėtojai patys bausti poilsiautojų negali, tad į reidus kviečiasi policiją. Ji ir papurto vasarotojų pinigines. Nuo liepos 1-osios už paplūdimio taisyklių pažeidimus baudos žymiai išaugo, tad gelbėtojai viliasi, kad vieną kartą nubaustas poilsiautojas antrą kartą nusižengimo nekartos.

„Pernai vasarą bauda buvo nuo 10-20 litų. Dabar jau tenka pakloti nuo 17 iki 57 eurų. Didžiausią baudą šiandien gavo tėvas, neprižiūrėjęs savo vaiko. Guli sau kopose, o vaikas – vandenyje taškosi“, – apie pažeidimus pasakojo J.Pirožnikas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius