Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 27

Palangos iniciatyva vaikams parodyti jūrą jau susidomėjo pusė šalies savivaldybių

Susidomėjimą Palangos miesto savivaldybės organizuojama socialine akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ jau parodė daugiau kaip pusė Lietuvos savivaldybių. Didžiausias šalies kurortas antrus metus iš eilės kviečia jūros nė karto nemačiusius vaikus atvykti į Palangą ir čia pirmą kartą išvysti banguojančią Baltiją.
Jūros nė karto nematę vaikai kviečiami atvykti į Palangą.
Jūros nė karto nematę vaikai kviečiami atvykti į Palangą. / Palangos miesto savivaldybės nuotr.

Su socialine akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ kurorto savivaldybė jungiasi prie šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“. Palangiškiai su visos Lietuvos vaikais nori pasidalinti tuo, ką Lietuva turi gražiausio – jūra. Kurorte mažieji laukiami paskutinį liepos savaitgalį – 29-30 dienomis.

Likus savaitei iki norinčiųjų dalyvauti akcijoje „Pasveikink jūrą Palangoje“ registracijos pabaigos jau užsiregistravo daugiau kaip trečdalis šalies savivaldybių, tarp jų – tiek toli nuo Palangos esančios savivaldybės (Alytaus miesto, Ignalinos, Zarasų rajono, Šalčininkų rajono, Visagino savivaldybės), tiek ir kaimyninės (Kretingos rajono, Plungės rajono). Taip pat prie akcijos jungiasi ir didžiosios Lietuvos savivaldybės – Vilniaus rajono, Kauno miesto.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus primena, kad savivaldybėms tereikia pasirūpinti dalyvių kelionės išlaidomis. Atvykusių vaikų laukia dviejų dienų programa, kurios svarbiausia dalis, žinoma, – susitikimas su jūra.

Apsilankyti Palangos kurorte kviečiami 7-12 metų amžiaus vaikai, kuriems akcijos „Pasveikink jūrą Palangoje“ metu siūlomos pramogos galbūt bus vienos iš nedaugelio, laukiančių šią vasarą. „Kiekviena savivaldybė didelį dėmesį skiria sunkiau besiverčiančioms šeimoms, jose augantiems vaikams. Tačiau vaikams, kaip visi žinome, pramogų niekada nebūna per daug, – šypsosi Palangos meras. – Būtent todėl džiaugsimės galėdami parodyti ne tik tai, kad Palanga yra svetinga visiems atvykstantiems, bet ir kokį džiaugsmą vaikams suteikia galimybė savo akimis išvysti jūrą, kaip reikalinga čia yra vaikų stovykla“.

Palangos miesto savivaldybės administracijos Socialinės rūpybos skyriaus vedėja Genutė Kavarzienė džiaugiasi, kad patys palangiškiai vaikai laukia nesulaukia susitikimo su bendraamžiais iš kitų miestų. „Nors ir gyvendami prie jūros, palangiškiai vaikai laukia to šurmulio, šventės ir pramogų, nori susipažinti su svečiais. Vaikai yra draugiški, linksmi, jie moka džiaugtis ir įvertinti saugią juos supančią aplinką. Labai svarbu šias savybes puoselėti“, – sakė G. Kavarzienė.

Savivaldybių registracijos laukiama iki birželio mėnesio pabaigos, todėl to nepadariusios savivaldybės dar gali suskubti. „Registracija nėra sudėtinga – šiandien svarbiausia įsivertinti, kiek vaikų planuoja atvykti, koks yra dalyvaujančiųjų skaičius. Kitos detalės bus derinamos vėliau, tiesiogiai su užsiregistravusių savivaldybių atstovais“, – teigė vienas iš organizatorių, Palangos kultūros ir jaunimo centro Jaunimo studijos vadovas Tautvydas Lubys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius