Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 01 01

Palangos karnavalas tapo naujos tradicijos pradžia

Naujuosius metus šventiškai pasitikę karnavalo eisenoje, palangiškiai ir miesto svečiai gali pasidžiaugti – žadama, kad ši eisena taps tradicinė, o Naujųjų sutikimas kūrybingoje aplinkoje – Palangos kurorto pasididžiavimas.
Palangoje Naujuosius metus sutiko minia žmonių.
Palangoje Naujuosius metus sutiko minia žmonių. / J.Vanagės nuotr.

Naujųjų išvakarėse karnavalo eisena Palangoje pražygiavo nuo miesto eglės iki Jūratės ir Kastyčio skvero, kur visų laukė koncertas. Eisenoje dalyvavo žmonės iš įvairiausių Lietuvos miestų, su įvairiausiomis karnavalo kaukėmis, kurios buvo tiek pasigamintos pačių, tiek pačios paprasčiausios, įsigytos prekybos centruose. 

„Naujųjų metų sutikimas kūrybiškoje, skatinančioje tobulėti aplinkoje – toks buvo mūsų tikslas. Norime, kad Palanga taptų šeimos kurortu, kur smagu praleisti laiką visiems – nuo mažo iki didelio“, – sakė Palangos kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys.

Šeimos saitams sustiprinti ir pabrėžti buvo skirta ir gruodžio 30-ąją Palangos bažnyčioje vykusi Šventos Šeimos šventė, kurios metu santuokos priesaiką atnaujino net 77 poros iš visos Lietuvos. Palangos bažnyčios klebonas Marius Venskus džiaugiasi nauja gimstančia tradicija ir tikisi, kad kitais metais tokių porų sulauks dar daugiau.

Nuo Kalėdų iki Naujųjų metų Kalėdų šviesos miestu tapusioje Palangoje vyko festivalis, kurio tikslas – paskelbti apie pasikeitimus Palangoje. Čia buvo įžiebta įspūdinga šviesos skulptūrų, sukurtų origami principu, alėja, miestą papuošė netradicinė Kalėdų eglė, sukonstruota iš daugiau kaip 120 šviečiančių burbulų. Šios netradicinės dekoracijos bei meninės instaliacijos buvo skirtos sukurti kuo daugiau jaukumo palangiškiams ir kurorto svečiams bei atverti miesto erdves kūrybai.

Įvairūs renginiai buvo orientuoti į šeimos poreikius, tad Palanga drąsiai pareiškė, jog nuo šiol čia bus kitoks kurortas, kuriame kiekvieno laukia kokybiškas poilsis ir visų pamėgtos pramogos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje