Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 02

Už 7 mln. eurų rekonstruota Palangos koncertų salė šį sezoną liks be šeimininko

Šią žiemą duris atvėrusi Palangos koncertų salė vis dar yra be šeimininko – koncesininko. Be jo ji liks ir ateinantį vasaros sezoną, tačiau žadama, jog renginių čia nestigs. Tiesa, apie juos informacijos ieškoti teks kituose šaltiniuose, mat Palangos koncertų salės interneto svetainė nėra sukurta.
Koncertų salės atidarymas Palangoje
Gruodį įvykęs koncertų salės atidarymas Palangoje / Algirdo Venskaus nuotr.

Palangos savivaldybė jau du kartus skelbė konkursą, siekdama surasti šeimininką naujajai koncertų salei, tačiau jie nebuvo sėkmingi. Šiuo metu paskelbtas trečiasis konkursas, viliamasi, kad trečias kartas nemeluos.

Anot Palangos savivaldybės Ekonominės plėtros skyriaus vedėjos Ramunės Olšauskaitės Urbonienės, abu kartus paskelbus konkursus interesantai pateikė preliminarius siūlymus, buvo įvertinta jų kvalifikacija, kurią įmonės atitiko, tačiau išsamių siūlymų nebepateikė.

„Matyt, pasiskaičiuoja ir toliau nebedrįsta žengti žingsnio“, – sakė vedėja.

Algirdo Venskaus nuotr./Koncertų salės atidarymas Palangoje
Algirdo Venskaus nuotr./Koncertų salė Palangoje

Būsimam šeimininkui keliamos sąlygos, kad Palangos koncertų salėje ne sezono metu, nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio, vyktų mažiausiai 24 renginiai.

„Tačiau tai turi būti ne tik populiariosios muzikos, bet ir kameriniai, džiazo, kiti renginiai“, – sakė R.Olšauskaitė Urbonienė, pripažinusi, kad šį sezoną iš tiesų salė šeimininko jau nespės įgyti. Renginiai joje vyks, nes savivaldybė yra gavusi leidimą skelbti trumpalaikės nuomos konkursus, kad salė nestovėtų tuščia.

Koncertų salei neturint šeimininko nėra ir jos interneto svetainės, kurioje būtų galima rasti informaciją apie planuojamus renginius. Tokia svetaine turės pasirūpinti koncesininkas, kuris ir bus suinteresuotas viešinti renginius.

Renginių nestinga

Šiuo metu organizatoriai, norintys šioje salėje surengti renginį, kreipiasi į savivaldybę ir sumokėję nustatytą mokestį gali rengti koncertines programas ar kitus renginius.

Anot Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Jolantos Mažrimės, renginių kalendorius nuolat pildosi. Sulaukusi prašymo organizuoti renginį, savivaldybė jį apsvarsto ir įtraukia į kalendorių.

„Jau turime nemažai renginių vasarą ir naujametiniam sezonui, – sakė J.Mažrimė. – Liepą vyks tradicinis vaikų ir jaunimo vokalinės muzikos festivalis „Laumės juosta“, liepos 28 dieną planuojamas Grigorijaus Lepso koncertas. Rugpjūtį jau suplanuota G.Puccinio opera „Bohema“, Laimos Vaikulės kocertas“, – keletą jų įvardijo specialistė.

Algirdo Venskaus nuotr./Koncertų salės atidarymas Palangoje
Algirdo Venskaus nuotr./Koncertų salė Palangoje

Anot jos, nors renginių nėra labai gausiai, yra tikrai solidžių, rimtų sumanymų. Lapkritį vyks ypatingas, visą savaitę truksiantis festivalis. Palanga po ilgų derybų šiemet sulauks pasaulinės reikšmės muzikinio įvykio. Neseniai pasirašyta sutartis su vienu žinomiausių kompozitorių, amerikiečiu Philipu Glassu.

Muzikos klasiku vadinamas P.Glassas po metų švęs 80 jubiliejų, ta proga rengiamas keliolikos koncertų turas. Palangos koncertų salėje planuojamas pagrindinis, jubiliejinis renginys, be jo, Kurhauze visą savaitę vyks P.Glasso muzikos koncertai, su jo kūryba susijusios parodos, meistriškumo pamokos, seminarai. Teigiama, jog kurorte koncertuos tokie pasaulinio garso atlikėjai, kurių Lietuva iki šiol dar nėra mačiusi.

Gruodį Palangos koncertų salėje bus galima išvysti Maskvos miesto baleto „Gulbių ežerą“.

Už nuomą – tūkstančiai eurų

P.Mažrimė pripažino, jog koncesininkas palengvintų darbą, kurį šiuo metu tenka daryti Kultūros skyriui. Tiesa, ūkinę priežiūrą vykdo Palangos jaunimo ir kultūros centras.

Palangos koncertų salės nuoma vasarą atsieina dvigubai. Žiemą norint surengti renginį salės nuoma atsieis 4 000 eurų, vasarą – 8 000. Anot specialistės, į nuomą įskaičiuotas ir salės sutvarkymas, išvalymas, aparatūros nuoma, apsauga, aptarnavimas renginio metu.

Po dvejus metus trukusios rekonstrukcijos Palangos koncertų salė duris atvėrė šių metų gruodį. 40 metų senumo salė pasikeitė iš esmės. Joje vietoje 1 400 vietų dabar telpa 2 200 žiūrovų. Rekonstrukcija atsiėjo per 7 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius