Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 02

Palangos laidojimai namai po remonto neatpažįstamai pasikeis

Palangos Laidojimo namai netrukus neatpažįstamai pasikeis – nutraukus patalpų nuomos sutartį su privačia ritualines paslaugas teikusia įmone bei perdavus Savivaldybei priklausančius Laidojimo namus „Palangos komunaliniam ūkiui“, iki gegužės planuojama iš esmės atnaujinti patalpas, kad palangiškiai savo artimuosius Anapilin galėtų išlydėti oriai.
Bus rekonstruojami Palangos Laidojimo namai.
Bus rekonstruojami Palangos Laidojimo namai. / J.Vanagės nuotr.

Patalpų rekonstrukcija prasidės jau kitų metų pradžioje, tačiau naujieji Laidojimo namų šeimininkai užtikrina, jog ritualinių paslaugų teikimas nenutrūks. Kad palangiškiai nepatirtų didelių nepatogumų, remontas pirmiausia bus atliekamas tik vienoje iš dviejų šarvojimo salių, kita tuo metu veiks. 

Palangos komunalininkai pirmuoju darbų etapu planuoja įrengti dvi šarvojimo sales, kurių plotas sieks per 80 kvadratinių metrų bei 47 kvadratinius metrus. Taip pat bus atnaujinti tualetai, virtuvėlė, sutvarkyta mirusiųjų perrengimo patalpa. 
Atlikus šiuos darbus, remonto bus imamasi likusiose, veikusioje salėje. Antruoju etapu bus rekonstruota 89 kvadratinių metrų salė, fojė, pagalbinės patalpos. 

Atnaujinant Laidojimo namus dėmesys bus skiriamas ne tik pastato vidui, bet ir aplinkai – numatoma trinkelėmis iškloti link Laidojimo namų vedančius takus, įrengti naujų želdinių. Taip pat planuojama įsigyti naujų baldų, katafalką, tad po remonto pagerės ne tik aplinka, bet ir teikiamos paslaugos kokybė.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog tikslas iš privačios įmonės į Savivaldybės rankas vėl grąžinti apleistus Laidojimo namus buvo iškeltas ir miestą valdančių partijų koalicijos programoje. „Džiaugiuosi, jog tai mes įgyvendinome, ir Palanga  jau gegužės mėnesį turės šiuolaikiškus, sutvarkytus Laidojimo namus, kurie pasitarnaus visuomenei“, - sakė Š. Vaitkus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius