Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 25

Palangos meras: nelegalus atrakcionų parkas Palangoje toliau veikia...

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) atstovei pareiškus, kad stabdomas visas Palangoje nelegaliai veikiantis atrakcionų parkas, kurorto meras Šarūnas Vaitkus teigia, kad atrakcionai veikia kaip veikę – nesisuka tik karuselė „Move-IT“, kurioje dėl gedimo prieš porą savaičių buvo įstrigę devyni žmonės.
Gelbėtojai incidento vietoje
Gelbėtojai incidento vietoje / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Ketvirtadienio vakarą prie atrakcionų parko protesto akciją surengusiems miestelėnams teko stebėti pažeidžiant teismo ir VDI sprendimus besisukančias karuseles. Mero teigimu, jos dar pritraukia pramogautojų.

„Žmonės supasi. Nors gal jie ten savo olandus susodino, kad parodytų, kaip negerbia įstatymų?“ – BNS dėstė meras.

Meras sakė neturintis oficialios informacijos, kad VDI nurodė sustabdyti visą parką.

VDI Inspektavimo organizavimo, priežiūros ir informavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja atstovė Gabrielė Banaitytė portalui delfi.lt teigė, jog visą parką stabdyti nuspręsta, nes nepasitikima „Tuvlitos“, tikrinusios atrakcionus, išvadomis. Anot jos, stabdomi ne tik „Leander LTU“, valdančių „Move- IT“ atrakcioną, bet ir kitų šeimininkų atrakcionai.  Meras sakė neturintis oficialios informacijos, kad VDI nurodė sustabdyti visą parką.

G.Banaitytė portalui sakė, kad VDI atrakcionais pradėjo domėtis nuo birželio pradžios, kada VDI Klaipėdos skyriaus darbo inspektoriai patikrino bendrovę „Leander LTU“, tačiau, negavę pagrindinio dokumento – Palangos savivaldybės išduoto leidimo statyti ir naudoti atrakcionus, jų eksploatuoti neleido. Atrakcionų savininkai buvo raštu įpareigoti per dvi savaites gauti savivaldybės leidimą. Šį reikalavimą „Leander LTU“ apskundė Klaipėdos apygardos administraciniam teismui, bet ir reikalavo uždrausti VDI skirti jiems nuobaudas.

Palangos savivaldybė teigia, kad atrakcionų parkas J.Basanavičiaus gatvėje ir Meilės alėjoje esančiuose sklypuose veikia neteisėtai, jis neturi savivaldybės leidimo tokiai veiklai vykdyti.

Nedelsiant sustabdyti nelegalią veiklą yra nurodę ir teismai, tačiau teismų nutartys vis skundžiamos aukštesnės instancijos teismams.

Parko veikla labiau susirūpinta, kai rugpjūčio 17-osios vakarą J.Basanavičiaus gatvėje sustojo dingus elektrai, vienoje karuselėje įstrigo devyni žmonės, daugiausia – vaikai. Jie keturių-septynių metrų aukštyje beveik valandą sėdėjo žemyn galva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius