Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 11 08

Skandalingą istoriją apie iškirstus medžius paviešinęs Palangos meras: „Pirkėjai nusipirko tik gražius paveiksliukus“

Palangos meras Šarūnas Vaitkus, pirmadienį paviešinęs skandalingą istoriją, kaip be leidimo buvo iškirsti medžiai, tikino, kad pirkėjai, susigundę čia turėti namus, įsigijo „tik gražius paveiksliukus“.
Palangoje nelegaliai iškirsti medžiai
Palangoje nelegaliai iškirsti medžiai / Nuotr. iš Š.Vaitkaus „Facebook“ profilio

„Pirmadienį pranešiau apie itin nemalonų ir brutalų incidentą, kuomet Palangos želdynų inventorizaciją vykdantys specialistai aptiko, jog netoli ribos su Klaipėdos rajonu, Hipodromo gatvėje, savavališkai buvo iškirstas didžiulis plotas saugotinų medžių. Visuomenę informavome, jog neturint leidimų buvo iškirsta devynių rūšių medžiai, iš viso 1150 saugotinų želdinių.

Be jokių abejonių, faktas sukrečiantis. Savivaldybės administracija, žinoma, niekada nebūtų išdavusi leidimo sunaikinti želdynų masyvą. Skaičiuojame, jog gamtai padaryta žala siekia 1 mln. 838 tūkst. eurų, sieksime, kad tai būtų atlyginta“, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

15min.lt nuotr./Vizualizacija iš skelbimo
15min.lt nuotr./Vizualizacija iš skelbimo

Klaipėdos apygardos prokuratūra jau pradėjo tyrimą.

Paaiškėjo, kad ši teritorija, kurios savininkė – viena Kauno įmonė, buvo padalinta į 35 dalis. Jau yra ir skelbimai, kuriuose pranešama apie planus šioje teritorijoje statyti pusšimtį namų. Pirkėjai gundomi šildomu baseinu, dirbtiniu paplūdimiu.

Kaip matyti specialiai pardavimams sukurtame internetiniame kvartalo projekto vystymo puslapyje, siūloma rinktis iš trijų pastatų variantų: 68 kv.m ir 122 kv.m sublokuoti bei nuo 166 kv.m individualūs namai. Vieno kvadratinio metro pardavimo kaina – 2500 eurų. Avansinis mokėjimas – atitinkamai 25 tūkst., 45 tūkst. ir 62 tūkst. eurų. Sklypų kaina – nuo 10 tūkst. eurų už arą, avansinis mokestis – 50 proc.

Kaip teigia Š.Vaitkus, internetiniame projekto pardavimų puslapyje nurodyta, jog jau rezervuota beveik dvi dešimtys objektų, vadinasi, būsimi pirkėjai jau galimai sumokėjo ne vieną šimtą tūkstančių eurų.

„Dabar pažiūrėkime, kokia yra realybė. O ji tokia ir tiems, kas sumokėjo avansus, tikrai kainuos daug nervų: Palangos savivaldybės administracija niekada nebuvo gavusi nei kvartalo vystymo koncepcijos, nei projekto, nei jokios būsimų pastatų vizualizacijos, projektinių pasiūlymų ar dar kokio kito projekto, nei prašymo dėl statybų toje teritorijoje.

Nebuvo atlikti jokie derinimai, statyboms minėtame kvartale nėra išduoti jokie leidimai, nėra leidimų žemės kasimo darbams. Galiausiai – minėtuose sklypuose negali atsirasti jokių poilsio kompleksų, čia galima tik gyvenamosios – vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų namų, o ne poilsio paskirties statyba. Tai reiškia, jog pirkėjai įsigijo tik gražius paveiksliukus, kurie neturi jokio juridinio pagrindo“, – teigė kurorto meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius