Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 29

Palangos meras stojo M.Majausko pusėn: „Kas bus kitas?“

Palangos meras, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (LS-LKD) partijos narys Šarūnas Vaitkus sureagavo į bendražygių sprendimą šalinti Mykolą Majauską iš partijos bei Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų. Politikas stojo M.Majausko pusėn ir kėlė klausimą, ar pasirinkta bausmė nėra per griežta.
Šarūnas Vaitkus
Šarūnas Vaitkus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Žinoma, galėčiau nutylėti, bet man kaip žmogui to padaryti nesigauna“, – pradeda Š.Vaitkus.

Toliau jis rašo: „Vakar mūsų partijos, kurios nariu esu jau 20 metų Priežiūros komitetas svarstė mūsų apygardoje išrinkto Seimo nario Mindaugo Skritulsko ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko likimą.

Mindaugas gavo įspėjimą su palinkėjimu daugiau neprasikalsti, o Mykolas pašalintas iš partijos ir galimai neteks ir komiteto vadovo pareigų.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mykolas Majauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mykolas Majauskas

Abu šie seimūnai nubausti už tai, kad nepakluso ir balsavo už 9 proc. PVM lengvatinį tarifą restoranams ir kavinėms iki ateinančių metų pabaigos, o ne pusmečiui, kaip siūlė projekto rengėjai. Jiedu pasisakė ir už neterminuotą PVM lengvatą viešbučiams“, – istorijos priešistorę priminė jis.

„Diplomuotas ekonomikos ir finansų specialistas, apie šią sritį išmanantis tikrai ne iš nuogirdų ar populistinių kalbų. Turi savo nuomonę... Bet dabar, ko gero, reiktų sakyti, deja, turėjo savo nuomonę, savo poziciją, savo įsitikinimus biudžeto sandaros klausimais“, – apie M.Majauską atsiliepė Š.Vaitkus.

Feisbuke Palangos meras kelia klausimą, ar tikrai dėl to reikėjo politiką bausti ir ar pasirinkta bausmė nėra per griežta. Anot jo, reikia atsižvelgti ir į tai, kad „balsuojant dėl PVM lengvatos maitinimo įstaigoms, kurias inicijavo koalicijos partneriai, nei Mindaugo, nei Mykolo balsai nebuvo lemiami.“

„Kai atsiranda skylė valstybės biudžete – tai tikrai yra blogai. Bet, kai atsiranda begalė skylių viešbučių, restoranėlių, kavinių biudžetuose – tai yra gerai ? Pas mane ateina ir taip sunkiai besiverčiančių mūsų kurorto turizmo darbdavių atstovai ir sako nebežinantys, ką daryti, kaip verstis toliau – ar tai taip pat yra gerai ? O gal mes tarp tų visų biudžeto skaičių ir valstybės pajamų bei išlaidų dėlionių visai pamiršome, jog vis dėlto valstybė – tai ne aritmetika, o žmonės, tie, kurie kuria tą valstybę ir suneša savo uždirbtus pinigus į jos aruodą?“ – rašo Palangos meras.

„Esu jau ne kartą viešai kalbėjęs apie tai, kad PVM lengvata mūsų kurorto ir viso šalies svetingumo sektoriui yra labai didelė pagalba. Kad turizmo verslai per pandemiją visame pasaulyje nukentėjo labiausiai. Juolab kad šio verslo atstovai šiuosyk prašė ne duoti, o tiesiog neatimti.

Suprantu, kad tvarka ir disciplina partijoje neabejotinai privalo būti. Bet juk teisingai priminė TS-LKD prezidiumo narė, europarlamentarė Rasa Juknevičienė: partija – tai ne konclageris“, – rašo jis.

„Esu įsitikinęs, kad tiesa gimsta diskusijose, o bendras darbas – esant nuomonių įvairovei. Nenorėčiau sutikti su tuo, kad mūsų partijoje už tai baudžiama. Tuomet, kas bus kitas?“ – dėstė Š.Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius