-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 11

Palangos močiutės stoja piestu prieš AGATA reketą – televizorių mokestį

Žinios, kad teks mokėti už kiekvieną nuomojame būste esantį televizorių Palangos smulkieji verslininkai sulaukė dar pernai vasarą. Lietuvos gretutinių teisių asociacijos (AGATA) atstovai tuomet beldėsi į nuomojamus būstus ir ragino sudaryti su jais sutartis. Taip bandyta įpareigoti Palangos močiutes susimokėti už kiekvieną televizorių po du litus per mėnesį.
Televizorius
Televizorius / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Nepaklususiems naujai tvarkai grasinta niuo 1000 iki  3000 litų baudomis. Tačiau Palangoje būstus poilsiautojams nuomojantys verslininkai iniciatyvos  bendradarbiauti su AGATA iki šiol  nerodo.

„Apie jokį  mokestį už televizorius negali būti net kalbama. Kas užsimano, tas ir pradeda už ką tik nori rinkti. Juk mes jau sumokame kabelinės televizijos paslaugų tiekėjams. Man per metus išeina 180 litų. Tai kodėl dar reikia papildomai mokėti. Būstų nuomotojus vienijanti organizacija „Svetingas šeimininkas“ turi 74 narius ir niekas nesutinka  mokėti“, - rinkliava piktinosi organizacijos vadovė Irena Švanienė.

Už televizorius nesutinkantiems mokėti Palangos būstų nuomotojams grasinama iki 3000 litų siekiančiomis baudomis.

Tai, kad kurorte būstus nuomojantys smulkieji verslininkai buvo raginami sudaryti sutartis ir susimokėti už televizorius, patvirtino  AGATA licencijų skyriaus vadovas Mindaugas Butvytis.

Jo teigimu, pernai ėmus griežčiau kontroliuoti pajūrio verslininkus,  pastebėta, kad  jie vengia įsigyti licencijas, suteikiančias leidimą apgyvendinimo patalpose leisti muziką ir žiūrėti televizorių.

Pašnekovo teigimu, tokią licenciją privalo įsigyti viešbučiai, nuomojami kotedžai, apartamentai, vilos. Net jei tai tiesiog privataus namo dalis, pritaikyta poilsiautojų apgyvendinimui.

Iš būstų nuomotojų surinkti pinigai, pasak AGATA atstovų, porą kartų per metus yra išdalinami Lietuvos ir užsienio atlikėjams bei muzikos leidėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius