Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 05

Palangos paplūdimio tualetai poilsiautojams užrakinti

Palangos pajūryje sanitarinių mazgų trūksta, bet miesto savivaldybė tualetus ir dušines, kurie yra įrengti rekonstruotame gelbėjimo stoties pastate, laiko užrakintus.
Tualetas
Tualetas

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, paplūdimyje poilsiaujančių žmonių patogumui čia yra įrengti keli tualetai ir penkios dušo kabinos, iš jų viena pritaikyta neįgaliesiems, bet įėjimas į tualetų ir dušų patalpą iki šiol yra užrakintas.

„Taip neturėtų būti. Tualetai tam ir buvo įrengti, kad jais naudotųsi žmonės. Kodėl apie šią problemą man nebuvo pranešta anksčiau?“ – piktinosi apie užrakintus tualetus sužinojęs Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Prieš keletą dienų kurorto vadovas apsilankė gelbėjimo stotyje ir apžiūrėjo nenaudojamus tualetus. Bet po mero vizito įėjimas į tualetus vėl buvo užrakintas. Paaiškėjo, kad savivaldybė nėra nutarusi, kas mokės už šių tualetų eksploatavimą.

Gelbėjimo stoties pastatas pagal panaudos sutartį yra perduotas gelbėtojų funkcijas atliekančiai viešajai įstaigai Vandens motociklų klubui, kuris moka už komunalines paslaugas.

„Jei žmonėms atidarysime tualetus ir dušus, kas mokės už juose sunaudotą vandenį, elektrą?“ – mero klausė gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Patys gelbėtojai per vasarą savo reikmėms sunaudoja per 100 kubinių metrų vandens, poilsiautojams pradėjus naudotis tualetais ir dušais vandens sunaudojimas padidėtų keletą kartų. Įrengti atskirą vandens skaitiklį tualetuose sudėtinga, nes vamzdžiai yra sienose.

Be to, dušuose yra numatytas karštas vanduo, kuriam pašildyti 500 litrų talpos šildytuve reikėtų nemažai elektros energijos. Atlyginimą tektų mokėti darbuotojui, kuris prižiūrėtų, kad nebūtų niokojama tualetų ir dušų įranga, taip pat rūpintųsi patalpų švara.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius