-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 10

Palangos poilsiautojams – saugių atostogų pamokos

Dalis Palangos poilsiautojų šeštadienį, kai  pajūrio oras nelepino saule, praleido „Žaliose ir saugiose europiečių atostogose“. Vienuoliktą kartą rengimas Per renginį dalyviai artimiau susipažino su kasdienį saugumą užtikrinančių tarnybų veikla, kartu su sveikatingumo motyvuotoja Vlada Musvydaite ėjo į pėsčiųjų žygį, gamino saugias kosmetikos priemones.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Renginio programoje – ir keliautojų Martyno Starkaus bei Vytaro Radzevičiaus pasakojimai apie kelionių nuotykius ir skirtumus keliaujant Europos Sąjungoje ir už jos ribų.

„Į Palangą su žaliosiomis ir saugiomis atostogomis grįžtame jau vienuoliktą kartą. Mums, kaip Europos Komisijos atstovybei tai suteikia progą šiek tie pailsėti nuo rimtų politinių temų, tokių kaip kaip energetika, žemės ūkis, transportas, užsienio politika ir yra proga pakalbėti apie temas, kurios svarbios daugeliui žmonių, keliautojų, su kuo susiduriame kiekvieną dieną.

Dažnai šie renginiai kalba apie aplinkosaugą, žiedinę ekonomiką, apie perdirbimą ir aplinką.

Šiemet pasirinkome kalbėti apie saugumą kelionių metų, maisto, geriamojo vandens kokybę, apie keliautojų teises, sveikatos draudimo taisykles ir kartu parodyti žmones, kurie ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje rūpinasi mūsų saugumu“, - 15min sakė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./A.Pranckevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./A.Pranckevičius

Pasak A.Pranckevičiaus, nors saugumas – nematomas ir neapčiuopiamas jausmas, Palangoje bent akies krašteliu buvo galima pamatyti, kaip jis atsiranda. „Tai kasdienių herojų nekasdieniškas darbas: sienų apsauga, gaisrų gesinimas, pirmoji pagalba, maisto ir kitų produktų sauga. Juk saugumas yra prigimtinis poreikis, leidžiantis mums pasijusti laisviems. Laisviems gyventi, keliauti ir atostogauti“, – sakė A.Prancevičius.

Apie 300 poilsiautojų renginį pradėjo pėsčiųjų žygiu. Jo trasą specialiai Palangos kurortui parinko Vlada Musvydaitė. Aštuonis kilometrus Palangoje nuėję žygeiviai ne tik grožėjosi vaizdais.

Žygio metu jie mokėsi suteikti pirmąją pagalbą skęstančiajam, išgirdo apie Mėlynosios vėliavos programos išskirtinumą, sužinojo, kaip apsisaugoti nuo šilumos ar saulės smūgio.

Renginyje netrūko edukacinių ir pramoginių veiklų. Mažieji išbandė iš antrinių žaliavų (pavyzdžiui, iš medinių palečių) pagamintus žaidimus, Lietuvos kariuomenės pristatytą interaktyvią priekabą, kurioje buvo rodomi reprezentaciniai filmai, virtualios realybės pramogas, taip pat dalyvavo viktorinose.

Vyresnieji turėjo galimybę drauge su aplinkosaugine iniciatyva „Kita forma“ patys pasigaminti saugių ir aplinkai nekenksmingų kūno priežiūros priemonių, taip pat buvo aptarti mitai apie grožio pramonę.

Poilsiautojai bendravo su Lietuvos kariuomenės, Greitosios medicinos pagalbos stoties, Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ ir kitų saugumą užtikrinančių tarnybų atstovais, susipažino su jų kasdiene veikla.

Agentūra „Frontex“, kurios centrinis biuras įsikūręs Varšuvoje, veikla, žinoma ne kiekvienam, nes tai nėra kasdien matomas įprastų tarnybų darbas. Tačiau agentūroje iš maždaug 700 ekspertų dirba apie 15 lietuvių.

Agentūra rūpinasi išorinėmis Europos Sąjungos sienomis bei kovoja su tarpvalstybiniu nusikalstamumu. Be sienų kontrolės, „Frontex“ vykdo užduotis, susijusias su jūrų saugumu, saugumo patikromis, paieška, gelbėjimu, aplinkos apsauga.

Žaliąsias europiečių atostogas šeštadienio vakarą užbaigs grupės „Lemon Joy“ koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius