Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 27

Palangos savivaldybė skyrė 10 tūkst. eurų kurhauzui

Palangos miesto taryba ketvirtadienį vykusio posėdžio metu priėmė sprendimą, kuriuo sutinkama iš valstybės perimti išlikusius medinės Kurhauzo dalies fragmentus bei numatė lėšų šios sunykusios pastato dalies restauraciniam projektui parengti. Šių metų miesto biudžete tam tikslui skirta 10 tūkst. eurų, kitąmet bus numatyta likusi dokumentacijai parengti reikiama lėšų suma.
Palangoje norima atstatyti istorinę medinę kurhauzo dalį.
Palangoje norima atstatyti istorinę medinę kurhauzo dalį. / Palangos miesto savivaldybės nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas, prieš mėnesį išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, konstatavo, kad Palangos kurhauzo medinė dalis, priklausiusi Jackų šeimai, turi būti perimta valstybės nuosavybėn. Palangos miesto savivaldybė nedelsdama ėmėsi veiksmų, kad išlikę ne tik Palangai, bet ir visai Lietuvai svarbaus kurhauzo medinės dalies fragmentai būtų perduoti Palangos miesto savivaldybei ir kuo greičiau restauruoti.

Šiuo klausimu prieš savaitę Vilniuje, Kultūros paveldo departamente (KPD), įvyko kurorto Savivaldybės inicijuotas pasitarimas, kurio metu atsakingų institucijų – KPD, Finansų ministerijos, Turto banko bei Palangos savivaldybės – atstovai aptarė Kurhauzo medinės dalies perdavimo Palangos miesto savivaldybei klausimas. Šiame pasitarime buvo konstatuota, kad teismo nutartis, kuria apsispręsta medinę Kurhauzo dalį paimti iš Jackų šeimos bei perduoti valstybei, yra įsiteisėjusi, teismų praktika analogiškais klausimais yra suformuota, tad, vadovaujantis ja, jokių kliūčių, norint medinę Kurhauzo dalį perduoti Palangos miesto savivaldybei, nėra.

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, medinės Kurhauzo dalies restauracija ir perdavimas kultūros bendruomenės reikmėms – vienas iš svarbiausių skubiai spręstinų klausimų. „Nieko nelaukdami imamės veiksmų, kad medinė Kurhauzo dalis, kuri per beveik penkiolika metų baigia visiškai sunykti, būtų prikelta naujam gyvenimui. Savivaldybės taryba kartu su Kultūros paveldo departamentu dės visas pastangas, kad šis ne tik Palangai, bet ir visai Lietuvai svarbus objektas būtų kuo greičiau restauruotas ir vėl tarnautų Palangos bei visos šalies gyventojams“, – sakė Š. Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius