-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 15

Palangos sezono atidarymas: salsos ritmai, išnarintos kojos ir didžiausias kermošius (nuotraukos)

Šį savaitgalį Palanga poilsiautojus pakvietė į kurorto atidarymo šventę. Šiemet ji jau 40-oji, tad organizatoriai stengėsi poilsiautojams simboliais priminti apie pirmąją kurorte vykusią šventę.
Medinio laivo įgula.
Poilsiautojams buvo pristatytas vitingų asociacijos medinis laivas, neseniai pastatytas Palangoje. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 2 Kojos Palanga

J.Basanavičiaus gatvės pradžioje svečius pasitiko paplūdimio būdelė su skaičiumi „40“, tokių būdelių kurorte buvo pastatytos penkios. Jūratės ir Kastyčio skvere poilsiautojai galėjo įlipti į nediduką medinį laivelį – tokį patį, kuriame kadaise mėgdavo fotografuotis ant tilto.

Pasak Palangos kultūros centro direktoriaus Nerijaus Stasiulio, poilsiautojų į Palangą atvyko tikrai nemažai, tiesa, dalį turbūt išgąsdino šeštadienį kurį laiką lijęs lietus. „Neišvengėm ir nesklandumų - ties pagrindine scena buvo dingusi elektra, bet pagelbėjo generatorius“, - sakė jis.

Kurorto sezono atidarymo renginiai prasidėjo penktadienį ir tęsiasi iki sekmadienio vakaro.
 
Šeštadienį Palangoje viešėjo nemažai poilsiautojų, svečiai šurmuliavosi, jog atvykėlių šį savaitgalį tik kiek mažiau nei saulėtą vasaros dieną. Nuo pat ryto jie sukiojosi didžiausiame kada nors Palangoje vykusiame kermošiuje. Jame šiemet prekes siūlo per 200 prekeivių. Poilsiautojai gali įsigyti visko – nuo mėsos, žuvies, sūrio gaminių ir saldėsių iki pintų krepšių, kalvystės dirbinių, staltiesių. Poilsiautojai skanavo 10 Lt kainavusių mažučių spurgų, kurias prekeiviai čia pat kepė ir dėjo į nemažus kibirėlius, moterys matavosi šalius, auskarus, smalsuoliai žavėjosi pintu krėslu, kainuojančiu 500 Lt.

Prie kermošiaus apie 17 val. teko skubėti medikams, čia pagalbos prireikė koją stipriai išsinarinusiai merginai. Keliama ant gulto Palangos viešnia vaitojo.

Fiksavo rekordą

Pavakare Neries gatvėje prie restorano „Vasara“ terasos bei „Exit“ vasaros rezidencijos, Lietuvos rekordų agentūra „Factum“ fiksavo rekordą – daugiausia vienu metu žmonių šokančių solo salsa. Į šokio sūkurį buvo įsisukę 169 šokėjai ir, anot organizatorių, rekordas buvo pasiektas. Prieš rekordo fiksavimą vyko repeticija – profesionalūs „Indance” šokių mokyklos salsos mokytojai mokė salsos žingsnelių, o juos žinantiems padėjo pasikartoti.

Pristatė laivą

Apie 19 val. asociacija „Baltijos kuršių vitingai“ poilsiautojams pristatė medinį, ką tik kurorte pastatytą laivą. Jis vakare buvo pašventintas ugnimi ir vandeniu. Įspūdingame laive su iškelta bure sukiojosi senoviniais drabužiais pasidabinę įgulos nariai.  Vitingais vadinami senovės prūsų didikai ir karvedžiai, kurie keliavo Pabaltijo keliais. Padedant istorikams, neseniai įsikūrusi asociacija siekia atkurti vitingų kelionių maršrutus ir juos pakartoti.

Apie 21 val. poilsiautojai buvo kviečiami apžiūrėti maždaug dešimties senų automobilių, jais norėta parodyti, kokiu transportu kurortą prieš 40 metų pasiekdavo ponai ir darbininkai. Žadėta, jog poilsiautojai išvys „Čaiką“, „Zaporožietį“ ir kitus senus automobilius.

Renginiai šeštadienį tęsiasi iki pat 23 val., kuomet poilsiautojai galės išvysti pirotechnikos reginį.




 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius