-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 22

Palangos žvejai pyksta: atvyksta iš kitų savivaldybių ir gadina tiltą

Palangiškiai žvejai įširdo: kitų rajonų gyventojai rado būdų, kaip prasmukti prie jūros nepastebėtiems ir palikti savo įrankius.
Palangos žvejai pyksta, kad iš kitų savivaldybių atvykę žvejai ne tik pažeidžia karantino taisykles, bet dar ir niokoja tiltą.
Palangos žvejai pyksta, kad iš kitų savivaldybių atvykę žvejai ne tik pažeidžia karantino taisykles, bet dar ir niokoja tiltą. / 15min skaitytojo nuotr.

Į žurnalistus kreipėsi žvejai iš Palangos. Jie neslėpė erzelio: žvejai iš gretimų savivaldybių randa būdų, kaip prasmukti. „Palangą pasiekia žvejai iš kitų savivaldybių, iš Kretingos, Salantų, Darbėnų. Užsiima vietas žvejybai jau savaitėmis, bet prie savo įrankių nesirodo. Atsiranda tik naktį, tada kai jų niekas netikrina. Patikros postų Palangoje naktį nebūna“, – piktinosi palangiškiai.

Nerimaujama, kad ant medinio rėmo pritvirtinti žvejybiniai įrenginiai gadina tiltą. Kartu pykstama, kad pažeidžiamos karantino taisyklės. Palangiškiai įsitikinę, kad nusižengimus galima išaiškinti – tiltas stebimas vaizdo kamerų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palangos tiltas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palangos tiltas

Prieš kelerius metus sunerimta, kad metaliniai žvejybos įrankiai, tarp žvejų vadinami samčiais, keseliais, gadina tiltą: ardo medinę dalį, nuzūlina dažus, vėliau turėklai pūva. Jo remontas vėliau atsieina tūkstančius.

Palangos viešosios tvarkos prižiūrėtojai vis ragina nusiimti tokius įrenginius. Sąmoningesni žvejai tiltą apsaugoti bando apvyniodami jį rankšluosčiu, guminiu kilimėliu.

Praėjusiais metais valdininkų kantrybė buvo trūkusi ir jie patys nupjaustė paliktus žvejybinius įrenginius nuo tilto.

„Žvejojimas nuo jūros tilto yra sena palangiškių tradicija. Tačiau norime atkreipti visų žvejų dėmesį, kad žvejojant negalima gadinti miesto turto – tilto turėklų. Prieš tvirtinant metalinius tinklų pakėlimo bei nuleidimo įrenginius, būtina pasirūpinti tinkama turėklų apsauga. Taip pat karantino metu privalu laikytis saugaus atstumo nuo kitų asmenų.

Taip pat pabrėžiame, kad, net ir turint leidimą limituotai žvejybai, draudžiama palikti be priežiūros prie turėklų pritvirtintus tinklinius samčius, metalinius keltuvus ir kitus įrenginius.

Raginame visus žvejus būti sąmoningus bei atsakingus, o piktybinis turto (tilto turėklų) gadinimas nebus toleruojamas – už tai numatyta administracinė atsakomybė“, - teigė Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Danutė Mikienė.

Prie kiekvieno pareigūno nepastatysi

Įvažiavimas į Palangos savivaldybę yra griežtai tikrinamas. Savaitgaliais čia apsukama po keliasdešimt automobilių.

Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./Patikros vietoje
Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./Patikros vietoje

Pareigūnai tikrina ir kaip žvejai laikosi karantino taisyklių: buvo tikrinama ne tik, ar būriuojasi pamėgtose vietose, bet ir ar nesusėdę į valtis po kelis iš skirtingų šeimos ūkių. Buvo tikrinami ir žvejai ant Palangos tilto.

„Įvairios priemonės nuolat organizuojamos. Įvairiais būdais tikrinama, ar nėra atvykusių iš kitų savivaldybių. Tačiau visi, matantys pažeidimus, gali skambinti numeriu 112 ir apie tai pranešti. Reikia suprasti, kad pareigūnai neturi tiek resursų prie kiekvieno žmogaus pastatyti po prižiūrėtoją. Visada gali atsirasti atvejų, kai kažkas ims ir ras būdų, kaip patekti į miestą. Žinant tokius atvejus reikia pranešti pareigūnams“, – teigė Andromeda Grauslienė, Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius