Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 04

Palestiniečiai atmeta pastangas „nuslėpti tiesą“ apie „Al Jazeera“ žurnalistės žūtį

Palestiniečių savivalda pirmadienį atmetė pastangas „nuslėpti tiesą“ apie televizijos „Al Jazeera“ žurnalistės Shireen Abu Akleh žūtį. „Neleisime, kad būtų bandoma nuslėpti tiesą ar nedrąsiai pirštu besti į Izraelį“, – tviteryje rašė aukšto rango palestiniečių savivaldos pareigūnas Husseinas al Sheikhas.
Shireen Abu Akleh
Shireen Abu Akleh / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis pareiškimas paskelbtas JAV pranešus, kad jų tyrimas atskleidė, jog ją „greičiausiai“ nušovė Izraelis, tačiau nėra pagrindo manyti, kad jos mirtis buvo tyčinė.

JAV valstybės departamentas anksčiau pirmadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos negali padaryti „galutinės išvados“ dėl gegužės 11 dieną Sh. Abu Akleh nužudžiusios kulkos, kurią perdavė palestiniečių savivalda, kilmės.

„Balistikos ekspertai nustatė, kad kulka buvo smarkiai pažeista, o tai neleido padaryti vienareikšmiškos išvados“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as.

Jo teigimu, atlikta „itin išsami teismo ekspertizė“, kurioje dalyvavo išorės ekspertų.

Palestiniečių ir amerikiečių žurnalistė Sh.Abu Akleh, 25 metus dirbusi „al Jazeera“, žuvo gegužės 11 dieną, nušviesdama Izraelio karių reidą Dženino pabėgėlių stovykloje okupuotame Vakarų Krante. Ši reporterė buvo gerai žinoma arabų pasaulyje dėl reportažų apie palestiniečių gyvenimo sunkumus, dešimtmečius tęsiantis Izraelio kontrolei.

Palestiniečiai ir Sh.Abu Akleh kolegos, kurie tuo metu buvo kartu su ja, teigia, kad žurnalistė žuvo nuo Izraelio karių kulkų.

Izraelio kariuomenė iš pradžių sakė, kad reporterę galėjo nušauti palestiniečių kovotojai, bet vėliau nuo šios pozicijos atsitraukė ir dabar teigia, kad moteris galėjo žūti nuo atsitiktinės izraeliečių ugnies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius