Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 08 04

Palikimą sukčiai žadėjo ir Kauno teatro vadovui

Palikimą žadantis sukčių laiškas pasiekė ir Kauno dramos teatro direktorių.
Serialo "Moterų alėja" pristatymo akimirkos
E.Stancikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt jau rašė, kad neseniai Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas buvo gavęs laišką iš Benino Respublikos. Jame buvo rašoma, jog Kauno vadovas gali būti šioje Afrikos šalyje gyvenusio Peterio Kupcinsko tolimas giminaitis. Miesto vadovą buvo bandoma įtikinti nesamu palikimu ir išvilioti iš jo pinigų. Laiško autorius teigė, jog tariamas A.Kupčinsko giminaitis paliko 13,5 mln. dolerių. Kauno merui atsiliepus ir patenkinus sukčių reikalavimus, 60 proc. pinigų atitektų jam, 40 proc.  – reikalus tvarkančiam juristui.

Panašų laišką neseniai gavo ir Kauno valstybinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas. Tačiau, kaip ir mero, jo tariamas palikimas nesuviliojo.

E.Stancikas įsitikinęs, kad reikia perspėti gyventojus apie sukčius, kurie siųsdami oficialiai atrodančius laiškus siekia pasipelnyti.

Tokius laiškus gavusiems lietuviams notarai pataria nesusivilioti žadamais turtais. Laiškų gavėjams rekomenduojama nepateikti jokių asmens duomenų, kontaktų, sąskaitų numerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius