-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 16

Pamaryje oficialiai paskelbtas potvynis

Nemuno vandens lygiui ties Rusne viršijus kritinę ribą antradienį Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius pasirašė įsakymą, kuriuo skelbiama potvynio pradžia.
Prasidėjus potvyniui per parą kelio ruože Šilutė-Rusnė perkeliama apie 700 automobilių.
Prasidėjus potvyniui per parą kelio ruože Šilutė-Rusnė perkeliama apie 700 automobilių. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Potvynis Šilutė

Pasak Šilutės rajono savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjo Romualdo Renčeliausko, šiuo metu vandens lygis ties Rusne yra 277 cm, o riba yra 270 cm.

„Dabar situacija tokia: iš viso Šilutės rajone iš 79 tūkstančių apsemta 3,5 tūkstančio hektarų teritorija. Sunkus susisiekimas su trimis kaimais, kuriuose yra keturios sodybos, gyvena 11 žmonių, tačiau jokios pagalbos jiems nereikia. Kol kas apsemta maža dalis teritorijos, jei potvynis bus didelis, gali būti apsemta 30–40 tūkstančių hektarų“, – sakė R.Renčeliauskas. Skaičiuojama, kad potvynis gali paliesti apie 500 gyventojų.

Šiuo metu kelyje Šilutė–Rusnė vandens nėra ir, pasak R.Renčeliausko, artimiausiomis dienomis neturėtų atsirasti. Iš viso rajone apsemta 16,5 kilometro vietinės reikšmės ir regiono kelių.

Pasak R.Renčeliausko, nors vanduo gyvenimo dar nesutrikdė, kada skelbti potvynį, reglamentuoja Vyriausybės nutarimas. Nemune vandens lygiui viršijus numatytą ribą, apsispręsta skelbti potvynio pradžią. „Potvynis bus – ar valanda anksčiau, ar valanda vėliau, dėl to nelaukėme.  Tačiau tai nereiškia, kad reikia gelbėjimo darbų“, – sakė jis.

Pasak vedėjo, šiuo metu potvyniui įsigalėti neleidžia orai. „Šiuo metu orai yra draugiški, dieną apie nuliuką, vanduo labai gražiai garuoja, tirpsta, ledas plonėja, o naktį pašąla, vandens kilimą pristabdo, dieną vėl kol įsibėgėja procesas. Tačiau jei ir dieną, ir naktį bus pliusinė temperatūra, bus spartesnis tirpimas. Bijau planuoti, prognozės yra pavojingas daiktas, bet manau, kad artimiausiomis dienomis situacija stipriai pasikeisti neturėtų“, – kalbėjo R.Renčeliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius