Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 07

Pamiršo „Margutį“

Nors Velykos jau praėjo, nei prieš šventes, nei po jų niekas taip ir nepasirūpino bene didžiausiu Vilniaus „margučiu“ – kiaušinio skulptūra, pastatyta skverelyje ties Pylimo, Šv. Stepono ir Raugyklos gatvių sankirta. Apsilupinėjusiais dažais stovinčios skulptūros „Margutis“ savivaldybė sako neturinti už ką perdažyti.
Paskutinį kartą „Margutis“ buvo restauruotas 2007-ųjų balandį. Nuo to laiko skulptūros niekas netvarkė.
Paskutinį kartą „Margutis“ buvo restauruotas 2007-ųjų balandį. Nuo to laiko skulptūros niekas netvarkė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

300 kg sveriantis kiaušinis ant granito kolonos buvo užkeltas 2003 m. – atgimstančiam kvartalui Šv. Stepono gatvėje jį padovanojo Užupio respublika. Keletą kartų kiaušinis Velykų proga buvo išmargintas įvairiausiais raštais. Paskutinį kartą prieš trejus metus tai darė menininkė ir dizainerė Lijana Turskytė. Tačiau jau keletą metų kiaušinis stovi pamirštas: niekas nesiruošia sutvarkyti nusilupusių jo dažų. 

„Biudžete nėra numatyta pinigų skulptūros tvarkymui. Šiemet nežadame restauruoti nė vieno paminklo“, – sakė Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Mikalauskienė. Anot jos, savivaldybė vos sukrapšto pinigų sumokėti miestą prižiūrinčioms įmonėms, kad šios skulptūras ir paminklus bent jau nuvalytų.

„Skulptūros yra nuvalomos, nuplaunamos, bet perdažymams pinigų neturime. Žinoma, jei atsirastų labdarių ar rėmėjų, kurie norėtų savo lėšomis pagražinti miestą, labai apsidžiaugtume“, – teigė I.Mikalauskienė. Anot jos, pastarąjį kartą, kai prieš trejus metus skulptūra „Margutis“ buvo išmarginta, savivaldybė prie to finansiškai neprisidėjo, todėl belieka viltis, kad kiaušinis bus sutvarkytas privačiomis lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius