-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 24

Pamokos vyks biuruose?

Ketvirtadienio rytą susitikęs su verslininkais sostinės meras jiems pasiūlė, kaip išnaudoti tuščius ir neišnuomotus biurų pastatus: įkurdinti juose mokyklas. Nors verslininkai šį pasiūlymą sutiko gana entuziastingai, Aplinkos ministerijos atstovai vertino skeptiškai.
Meras siūlo mokyklas įkurdinti tuščiuose biurų pastatuose.
Meras siūlo mokyklas įkurdinti tuščiuose biurų pastatuose. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Per tradicinius dalykinius pusryčius Vilniaus verslininkai ir miesto valdžia diskutavo bei ieškojo būdų, kaip išgyventi sunkmetį. Meras pasidalijo viena savo idėjų moksleivius įkurdinti šiuo metu tuščiuose biurų pastatuose. „Kodėl gi negalima mokymui pritaikyti tų modernių, šviesių patalpų, kurios stovi tuščios? Juk daug moksleivių dabar mokosi baisiose, senose, galbūt net higienos normų neatitinkančiose mokyklose, – kalbėjo Vilniaus miesto meras Vilius Navickas. – Jeigu žmonės biuruose dirba visą dieną, kodėl juose negali mokytis moksleiviai?“

Verslininkai iš pradžių atsargiai pažiūrėjo į mero pasiūlytą naujovę. „Taip, tai geras krizės valdymo būdas, tačiau visa mūsų normatyvinė bazė yra atėjusi iš tarybinių laikų. Norint kurti mokyklas biurų pastatuose, reikią ją keisti“, – sakė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) prezidentas Robertas Dargis. „Pakeisim!“ – entuziastingai į nuogąstavimus atsakė meras.

Paklaustas, kokių konkrečių veiksmų savivaldybė ketina imtis, V.Navickas tvirtino, jog visų pirma reikia suderinti visas normas su higienistais, Mokslo ir švietimo ministerija. „Verslininkams idėja patiko, tad kartu ketiname pradėti derinti veiksmus su atsakingomis institucijomis“,  – teigė V.Navickas. Jis akcentavo, kad idėja gera ir finansine prasme. „Pinigų čia beveik nereikės, nes pinigai ateis iš moksleivių krepšelių. Tereikia normalesnio direktoriaus ir gerų mokytojų, kurie pritrauktų moksleivius“, – aiškino meras.

Tačiau Aplinkos ministerijos statybos ir Būsto departamento direktorė Edita Meškauskienė į verslininkų ir mero entuziazmą pažiūrėjo skeptiškai. „Čia reikia daug techninių sprendimų, mat biurų pastatai tikrai nėra pritaikyti mokymuisi. Juk reikia ir kad teritorija nebūtų kenksminga, ir stadiono šalia reikia“, – vardijo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius