-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 18

Pandemija kelia aukotojus į skaitmeninę erdvę – ten eina ir humanitarinės organizacijos

Nevyriausybinių organizacijų atstovai pastebi, kad pandeminiais metais nesumažėjo žmonių noras remti humanitarines organizacijas ir jų vykdomas veiklas. Tačiau žmonės, negalėdami aukoti prekybos centruose ar kitose viešose vietose, daro tai elektroniniais kanalais. Todėl Lietuvos Raudonasis Kryžius, kartu su pasauline finansų platforma „Revolut“, pristatė savo rėmėjams naujas galimybes aukoti paprasčiau ir neišeinant iš namų.
Lietuvos Raudonasis Kryžius
Lietuvos Raudonasis Kryžius / Lietuvos Raudonojo Kryžiaus nuotr.

Norintys paaukoti Lietuvos Raudonajam Kryžiui dabar tai galės padaryti ir per „Revolut“ programėlę. „Revolut“ klientai, kurių Lietuvoje jau yra daugiau nei 300 tūkstančių, galės pasirinkti vieną iš trijų aukojimo būdų: paaukoti norimo dydžio vienkartinę įmoką; aukoti nuolat periodinėmis įmokomis – asmuo galės nustatymuose pasirinkti kokią sumą ir kokiu dažnumu aukoti (pavyzdžiui, kartą per mėnesį) arba aukoti suapvalinant pirkiniams išleidžiamas sumas.

Šis aukojimo instrumentas leis lengvai nusistatyti bei keisti ne tik aukojamas sumas bei jų dažnumą, bet ir esant poreikiui (suprastėjus finansinei situacijai ar pasikeitus aukojimo prioritetams), aukojimo atsisakyti.

„Pastebėjome, kad šiais pandeminiais metais ne tik darbai ar mokslai susikraustė į skaitmenines erdves. Aukotojai ir įvairių humanitarinių veiklų rėmėjai taip pat yra ten. Nors buvo galima baimintis, kad dėl pandemijos gyventojai turės mažiau galimybių aukoti bei paremti jiems svarbias veiklas, tačiau taip nenutiko – šie metai tapo gerumo ir dalinimosi metais. Žmonės atjautė kitus visuomenės narius, kuriems kritiniu metu situacija pablogėjo, buvo empatiški ir pasiryžę padėti. Todėl džiaugiamės, kad kartu su „Revolut“ galime pasiūlyti dar paprastesnį būdą paremti tuos, kuriems šiuo metu to reikia labiausiai“, – sakė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė.

„Aukojimo procesą supaprastinome iki kelių mygtukų paspaudimo, pasiūlėme klientams aukoti periodiškai ar suapvalinant savo išlaidas. Globaliai „Revolut“ klientai per programėlę jau paaukojo daugiau nei 4,7 mln. eurų. Džiaugiamės galėdami padėti ir labdaros organizacijoms Lietuvoje – aukų surinkimui netaikome jokių mokesčių, tad 100 proc. surinktų lėšų keliauja pasirinktai organizacijai“, – teigė Virgilijus Mirkės, „Revolut“ vadovas Lietuvoje.

Aukodami Lietuvos Raudonajam Kryžiui tiek per „Revolut“ programėlę, tiek kitais būdais jūs paremsite šias organizacijos veiklas: „Šiltų apsilankymų“ programa – pagalba vienišiems senoliams ir negalią turintiems asmenims; migrantų ir pabėgėlių programa – pagalba Lietuvoje prieglobsčio ieškantiems asmenims; ekstremalių situacijų valdymo programa – pagalba valstybei, nutikus ekstremalioms situacijoms ar įvykiams. Šiuo metu pagal ekstremalių situacijų valdymo programą Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai padeda medikams bei savo miestams vakcinacijos procese.

Visoje Lietuvoje vakcinacijos vietose jau dirba daugiau nei 260 Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanorių, jie padeda medikams 13-oje miestų bei rajonų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Alytuje, Ukmergėje ir kitur. Tačiau prasidėjus masinei vakcinacijai, planuojama, kad savanorių rankų reikės gerokai daugiau, todėl gyventojai ir toliau raginami jungtis prie Raudonojo Kryžiaus savanorių rezervo. Šiuo metu Raudonojo Kryžiaus savanorių rezerve yra 700 savanorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius