-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 23

Pandemijos metu didžiausi atlyginimai – „Norfos vaistinės“ ir „Gintarinės vaistinės“ tinkluose

Pasimetimą, o kartais ir paniką dėl savo ar artimųjų sveikatos Lietuvoje per patį griežčiausią karantiną vaistininkai matė iš labai arti. Darbo nesustabdę ir sunerimusius klientus be pertrūkių konsultavę vaistininkai koronaviruso COVID-19 pandemijos metu tapo kritiškai svarbia vaistinių komandos dalimi.
„Gintarinės vaistinės“ generalinė direktorė Rūta Bagdonavičienė
„Gintarinės vaistinės“ generalinė direktorė Rūta Bagdonavičienė / Partnerio nuotr.

Vieno didžiausių Lietuvos vaistinių tinklų „Gintarinės vaistinės“ generalinė direktorė Rūta Bagdonavičienė sako, kad krizinės situacijos metu teko greitai priimti daug svarbių sprendimų.

„Netikrumą ir nežinomybę jautėme visi. Tampriai su medicina susiję žmonės puikiai supranta, kokia pavojinga gali būti nežinoma, neištirta ir žaibiškai plintanti infekcija. Nepaisant to, profesinę pareigą Lietuvos vaistininkai atliko nesvyruodami, kiek galėdami pagelbėdami spręsti iškilusias sveikatos problemas. O kartais – tiesiog nuramindami panikai pasidavusius žmones“, – pažymėjo R.Bagdonavičienė.

Vaistinių tinklas „Gintarinė vaistinė“ darbuotojams už darbą kovo mėnesį papildomai išmokėjo ketvirtadalį milijonų eurų. Dėl įtemptų darbo sąlygų ir padidėjusio krūvio kiekvienam pilnu etatu dirbusiam vaistininkui buvo išmokėtas vidutiniškai 150 eurų priedas.

Be finansinių priemonių, pasak R. Bagdonavičienės, vaistininkams buvo ir yra teikiamos nemokamos psichologų konsultacijos telefonu, o į koronaviruso rizikos grupę patenkantiems vyresniems darbuotojams sutrumpintas darbo laikas, nemažinant atlyginimo. Be to, vaistinių tinklas pandemijos pradžioje investavo 150 tūkst. eurų į saugumo priemones darbo vietoje.

Šių metų balandžio mėn. „Gintarinės vaistinės“ vaistininkų vidutinis atlyginimas sudarė 1782,86 eurus, o „Norfos vaistinėje“ – 1941,26 eurus bei lenkė kitus vaistinių tinklus .

„Be galo vertiname mūsų komandos indėlį ir atsidavimą. Suprantame, kad metas tikrai nebuvo lengvas. Mažiausiai, ką galėjome padaryti dėl savo žmonių, tai susitelkti į jų poreikius bei finansinį motyvavimą. Rezultatas – aukščiausi rinkoje atlyginimai pirmąjį šių metų ketvirtį. Jie atspindi mūsų strategiją būti sąžiningiems su darbuotojais ir žengtus realius žingsnius tam, kad juos motyvuotume bei išlaikytume“, – sako R.Bagdonavičienė.

Pasak „Gintarinės vaistinės“ generalinės direktorės pasikonsultavimas su vaistininku neretai sumažina pacientų norą eksperimentuoti su savigyda bei klaidų tikimybę, todėl yra pagirtina, kad visų saugumo reikalavimų laikęsi pacientai leido vaistininkams jiems padėti atvykus į vaistinę.

Ji pripažįsta, kad darbuotojams skirtas prioritetinis dėmesys padėjo komandą išlaikyti stabilią bei padidinti jos pasitikėjimą darbdaviu.

„Gintarinės vaistinės“ vadovė prognozuoja, kad nesvarbu, kokiu scenarijumi toliau plėtosis atsikvėpti neleidžianti pandemija, vaistininkai liks labai svarbia komandos dalimi, kuri net pačiu sudėtingiausiu metu gyvai dirba su klientais.

Ji teigia, kad socialinė darbdavio atsakomybė neturi likti vien deklaracijomis popieriuje.

„Mums yra labai svarbu, kad darbuotojai išgirstų ir praktiškai įsitikintų, jog mūsų jiems siunčiama žinutė apie tai, kokie jie yra svarbūs, nėra ir nebus deklaratyvi“, – pažymėjo R.Bagdonavičienė.

„Gintarinės vaistinės“ tinklui priklauso 260 vaistinių, o „Norfos vaistinės – 108 vaistinės visoje Lietuvoje. Vaistinių tinklai priklauso UAB „Nacionalinė farmacijos grupei“ (NFG), kurios 100 proc. akcijų valdo Lenkijos farmacijos rinkos lyderė „Pelion“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius