-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 29

Panevėžiečiai nesiveržia vesti savo vaikų į lopšelius-darželius

Pirmadienį sušvelninus karantino sąlygas ir daugiau tėvų pradėjus dirbti, darželius Lietuvoje pradėjo lankyti daugiau kaip pusė tūkstančio vaikų, juos prižiūri beveik 800 darbuotojų.
Vaikų darželis
Vaikų darželis / Sauliaus Žiūros nuotr.

Panevėžyje šiuo metu dirba 9 lopšeliai-darželiai, o juos lanko dvylika vaikų.

Per Lietuvą daugiau

Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus teigimu, iki šio karantino palengvinimo, veikė 75 vaikų grupės darželiuose, jas lankė iki 200 vaikų, kurių tėvai privalėjo eiti į darbą – medikai, policininkai, ugniagesiai.

Nuo pirmadienio leidus dirbti daugiau parduotuvių, lauko kavinėms, grožio salonams, Vyriausybė nurodė savivaldybėms pasirūpinti vaikų, kurių tėvai pradėjo dirbti, priežiūra.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Monkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Monkevičius

„Pirmadienį tokių grupių atsidarė 147 Lietuvos darželiuose, daugiausia – miestuose, vakar jų buvo 156“, – šiandien per Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdį sakė A.Monkevičius.

„Iki pirmadienio tokiose grupėse buvo iki 200 vaikų, pirmadienį – 526, vakar – 521“, – teigė jis.

Kitą savaitę bus daugiau

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Armonavičius teigė, kad sušvelninus karantiną, atsidarė nedaug lopšelių-darželių.

„Šiai dienai dirba devynios ikimokyklinės įstaigos, o jas lanko 12 vaikų. Kitos savaitės pradžioje jau veiklą pradės šešiais darželiais daugiau – penkiolika, o vaikų bus 28. Neskatiname tėvų vesti vaikus į lopšelius-darželius, jei tėvams nebūtina eiti į darbą. Į darželius veda vaikus tie tėvai, kuriems būtina eiti į darbą ir negali dirbti nuotoliniu būdu“, – aiškino K.Armonavičius.

Vaikams kaukių nereikia

Pasak jo, vaikai lopešelių-darželių grupėse neprivalo dėvėti apsauginių kaukių.

„Vaikams ikimokyklinių įstaigų grupėse nereikia nešioti apsauginių kaukių. Jų nereikia ir vaikus prižiūrinčioms auklėtojoms. Tik tėvai, atvedę vaikus į lopšelį-darželį, turi būti su apsauginėmis kaukėmis ir negali įeiti į įstaigos patalpas“, – paaiškino taisykles Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas K.Armonavičius.

Pasibaigus karantinui sąlygos keisis

Sušvelninus karantiną į darbą grįžo tik tie darbuotojai, kurie nepriklauso rizikos grupėms.

„Planuojame, kai tik baigsis karantinas, su Sveikatos apsaugos ministerija detalizuoti sąlygas ir apsaugoti rizikos grupes žmones dėl vaikų skaičiaus grupėje, dėl patalpų, skalbimo temperatūrų, indų plovimo, kitų dalykų. Yra labai daug sąlygų. Visa tai įvertinę informuosime steigėjus“, – sakė A. Monkevičius.

Vaikų darželiai uždaryti kovo 16-ąją šalyje paskelbus visuotinį karantiną dėl koronaviruso plitimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius