Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 19

Panevėžiečiai priešinasi socialiai remtiniems kaimynams – nenori, kad įsikurtų greta

Panevėžyje esančių Aldonos, Vaižganto, Sodų ir Katedros gatvių gyventojai priešinasi socialinio būsto įkurdinimui jų kaimynystėje, teigdami, jog socialiai remtiniems gyventojams sudaromos pernelyg geros sąlygos, tokios, kokių jie patys neturi. Gyventojų prašymas neskirti finansavimo projektui nukeliavo net iki aukščiausių valstybės valdininkų rankų. Tuo tarpu Panevėžio miesto administracijos direktorius Rimantas Pauža teigia, kad projektas jau pateiktas ir jo nebus atsisakyta.
Vaikas
Vaikas / 123RF.com nuotr.

Minėtų Panevėžio miesto gatvių gyventojai teigia esą diskriminuojami. Panevėžiečiai kategoriškai nepritaria socialinio būsto įkūrimui buvusiame bendrabutyje Aldonos g. 12. Tai jie patvirtino 249 parašais ir informavo Panevėžio miesto savivaldybės administraciją, Tarybą bei aukščiausius valstybės valdininkus. Tačiau iki šiol į jų nuomonę nebuvo atsižvelgiama.

„Savo nuomonės nekeisime“, – savo rašte teigė gyventojai.

Aldonos, Vaižganto, Sodų ir Katedros gatvių gyventojai nuogąstauja, jog Savivaldybei svarbios tik laukiančiųjų socialinių būstų asmenų teisės ir tik jiems turi būti užtikrinta aukšta gyvenimo kokybė – aukšta energetinė būsto klasė, geras susisiekimas, infrastruktūra, miesto centras, kiemas su įrengtomis poilsio zonomis vaikams ir senjorams, mainų ir dviračių saugyklomis, aptvarais, apželdinimu.

„Ignoruojama tai, kad daugelio mūsų bendruomenės narių pajamos yra keliais ar keliasdešimt eurų didesnės už valstybės remiamų asmenų, tačiau jų gyvenimo kokybė yra tik jų pačių reikalas, finansuojamas savo pinigais arba paskolomis, ir dažnai apie sąlygas, kurias siekiama užtikrinti socialiai remiamiems asmenims, jiems tenka pasvajoti“, – rašte teigia pasipiktinę panevėžiečiai.

Aldonos g. 12 namo kaimynystėje gyvenantys miestiečiai mano, jog turi būti mažinami reikalavimai socialinių būstų įsigijimui bei įrengimui iki vidutinio šalies būstų sąlygų.

Keista matyti pasipiktinimą

Tuo tarpu Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius R.Pauža teigė, jog jam gana keista matyti žmonių pasipiktinimą, juk socialiai remtini gyventojai nėra nusikaltėliai.

„Būsto laukia vienišos mamos, senjorai ir vieniši žmonės, kurie sunkiai verčiasi. Man keista matyti žmonių pasipriešinimą“, – naujienų portalui JP teigė R. Pauža.

Administracijos direktoriaus teigimu, projektas gauti finansavimą Aldonos g. 12 ir jame įrengti socialinį bustą jau pateiktas ir jo nebus atsisakyta.

V.Grigaliūnaitės/15min nuotr./Rimantas Pauža
V.Grigaliūnaitės/15min nuotr./Rimantas Pauža

Mero ir Seimo nario sąmokslas?

Maža to, gyventojai kaltina tiek miesto merą Rytį Račkauską, tiek panevėžietį Seimo narį Povilą Urbšį surengus sąmokslą.

Kaip teigia panevėžiečiai, aiškinimas, jog socialinio būsto įrengimas buvusioje „Verdenės“ mokykloje atsisakyta dėl projekto brangumo – melas. Anot gyventojų, šiam projektui buvo beveik pritarta, o atsisakyta pasipriešinus aplinkiniams gyventojams, kurių nuomonę prieš rinkimus aktyviai palaikė Seimo narys P.Urbšys.

Anot Aldonos, Vaižganto, Sodų ir Katedros gatvių gyventojų, parlamentaras P.Urbšys darė spaudimą savivaldybei bei valstybės institucijoms.

Tuo tarpu pats P.Urbšys situaciją pamena kiek kitaip.

„Gal daugiau nei prieš pusmetį ši bendruomenė kreipėsi į mane. Aš jiems patariau bandyti kreiptis į tuometinį Seimo narį Petrą Narkevičių, kuris tikrai būtų galėjęs išspręsti šią bėdą. Nežinau, tolimesnių jų veiksmų. Tačiau neseniai mačiau bendruomenės raštą ir turiu pasakyti mane tai nustebino“, – pasakojo P.Urbšys.

Parlamentaras teigia, kad panevėžiečių rašte, kuris adresuotas ne tik miesto valdžiai, bet ir aukščiausiems šalies vadovams, ne tik yra netikslumų, bet ir neadekvačiai vertinama situacija.

„Aišku, aš labiau pritariu socialiniam modeliui, kai nekoncentruojami socialiai remtini asmenys į vieną pastatą, o jiems išperkami butai. Tačiau diskriminuoti žmonių ir pykti, kad jiems sukuriamos sąlygos, neatrodo morališkai tinkamas sprendimas“, – įsitikinęs Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius