-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 02

Panevėžiečiai sunerimo: A.Bandzos socialinių namų teritorijoje kertami ilgaamžiai medžiai

Algimanto Bandzos socialinių paslaugų namų teritorijoje Panevėžyje kertami storiausi medžiai. Supjaustyti nukirstų medžių kamienai nepuošia socialinės įstaigos kiemo. Tuo metu įstaigos vadovas Sigitas Juodzevičius teigia, kad nukirsti – beverčiai medžiai. Artimiausiu metu teritorijoje bus nukirsti dar šeši medžiai.
Žmonės skundžiasi, kad naujasis Zumpės takas apdergtas šunų
Žmonės skundžiasi, kad naujasis Zumpės takas apdergtas šunų / Valentino Pečinino nuotr.

Iškirto sveikus medžius?

Apie nukirstus medžius A.Bandzos socialinių paslaugų namų teritorijoje naujienų portalo JP redakciją informavo pilietiškas panevėžietis Valentinas.

Pasak jo, medžiai sveiki ir jų kirsti tikrai nevertėjo.

„Kamienai visai sveiki. Manau, kad būtų pakakę tuos medžius apgenėti, o ne iškirsti. Be to, vieną dieną eidamas pastebėjau, kad nukirsti medžiai sukapoti. Nemaža krūva malkų gulėjo viduryje kiemo, o kitą dieną jų jau nebuvo. Sakau, gal kas sumanė tokiu būdu apsirūpinti malkomis“, – svarstė vyras.

Virto tuopa

A.Bandzos socialinių paslaugų namų vadovas S.Juodzevičius naujienų portalui JP patvirtino, kad socialinės įstaigos teritorijoje tikrai iškirsti medžiai.

„Kertami beverčiai medžiai tuopos ir invaziniai uosiai. Pernai buvo gautas leidimas medžiams kirsti. Jis galioja metus – iki šiųmetės vasaros. Patikėkite, tikrai nekirstume medžių neturėdami leidimo. Be to, kai kurie iš jau nukirstų medžių buvo avarinės būklės – labai pasvirę ir, bet kuriuo metu galėjo nugriūti. Su viena tuopa taip ir atsitiko. Prieš mėnesį, neatlaikiusi sniego svorio, tuopa išvirto su visomis šaknimis“, – aiškino S.Juodzevičius.

Kirtimus derina su specialistais

Anot socialinės įstaigos vadovo, tuopoms ir invaziniams uosiams jau nebereikia leidimo juos kirsti.

„Kol išrūpinome leidimą šiems medžiams kirsti, pasikeitė įstatymai ir jiems nebereikėjo leidimo. Tačiau, nors kirsti medžius galime, be reikalo to nedarome. Medžių būklę vertiname objektyviai. Kviečiamės specialistus ir visus kirtimus deriname su Panevėžio savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriumi. Beje, sulaukiame įvairių skambučių. Vieni piktinasi, kodėl kertame medžius. Kiti aiškina atvirkščiai ir nori, kad iškirstume socialinės įstaigos teritorijoje visus medžius“, – pasakojo S.Juodzevičius, kokių siūlymų sulaukė iš panevėžiečių.

Galėjo iškirsti 3 medžius

Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausiosios specialistės Rasos Stankūnienės, atsakingos už miesto želdinių priežiūrą, pakalbinti nepavyko. Valdininkė atostogauja.

Ją vaduojanti to paties skyriaus vyriausioji specialistė Ieva Skiotienė naujienų portalui JP paaiškino, kad A.Bandzos socialinių paslaugų namams buvo išduotas leidimas kirsti tris medžius.

„Leidimas kirsti išduotas dviem gluosniams, beržui. Dar vieną gluosnį leista genėti. Teks pasidomėti situacija, nes pagal nuotraukas matyti, kad nukirsta kur kas daugiau medžių“, – aiškino I.Skiotienė.

Nežinojo apie kirtimus

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Panevėžio agentūros vedėja Ieva Jakupkaitė teigė nieko nežinanti apie kertamus medžius socialinės įstaigos teritorijoje.

„Pirma kartą girdžiu“, – sakė aplinkosaugininkė, o pasiteiravus, ar nebereikia leidimo tuopoms ir invaziniams uosiams kirsti, paaiškino:

„Jei medžiai auga Savivaldybės teritorijoje, reikia, kad Savivaldybė žinotų. Nors šie medžiai beverčiai, tačiau kiekvieno medžio kirtimą būtina tinkamai įvertinti ir įsitikinti, ar jį reikia kirsti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius