Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 28

Panevėžiečių laisvalaikiui parkuose – padidintas policijos pareigūnų dėmesys

Savaitgalį leisti laiką miesto parkuose pripratę panevėžiečiai savo įpročių visiškai neatsisako, tačiau kreipia dėmesį į rekomendacijas karantino metu. Parkuose kontrolę vykdyti pradėjo ir policijos pareigūnai.
Kultūros ir poilsio parke
Kultūros ir poilsio parke / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Panevėžio Kultūros ir poilsio parke saulėtą šeštadienio popietę žmonių apstu. Tačiau panevėžiečių jau nebepamatysi susibūrusių į grupeles.

Dauguma vaikšto po vieną ar po du, o žaidimų ir sporto aikštelėse laiką leidžia pavieniai asmenys, Nevėžio pakrantėse meškeres užmetęs vienas kitas žvejys.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kultūros ir poilsio parke
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kultūros ir poilsio parke

Parke sutikti miestelėnai tvirtina, kad laikosi visų rekomendacijų karantino metu, dėvi apsaugines kaukes, renkasi tuos parko takus, kuriuose mažiau judėjimo.

„Išėjau pakvėpuoti grynu oru, nes pažiūrėkit, kokia graži šiandien diena. Šiaip daugiausiai laiko praleidžiu namuose, todėl bent jau savaitgalį norisi kažkur trumpam išeiti, nors porai valandų. O parke daug vietos, tikrai nesitrinam pečiais čia su niekuo. Matosi, kad žmonės žino, kaip reikia elgtis. Visi laikosi toliau vieni nuo kitų“, – sakė panevėžietė Jūratė.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kultūros ir poilsio parke
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kultūros ir poilsio parke

Pastaruoju metu tiek Skaistakalnio, tiek Kultūros ir poilsio parke galima pastebėti ir policijos pareigūnus. Patruliuojantys ekipažai per garsiakalbius iš automobilio transliuoja žinutę, miestelėnams primenančią apie karantino metu galiojančią tvarką.

„Lietuvos policija primena: nesibūriuokime parkuose ir kitose atvirose viešose erdvėse. Laikykimės saugaus atstumo – didesnis nei dviejų metrų atstumas ir trumpesnis nei 15 minučių kontaktas. Venkime tiesioginio fizinio kontakto. Laikykimės asmens higienos. Neleiskite, kad vaikų žaidimų aikštelėse vienu metu žaistų daugiau nei vienos šeimos vaikai. Saugokite save, saugokite artimuosius. Nesukelkite papildomų rūpesčių tiems, kurie jumis rūpinasi“, – skelbiama iš policijos automobilio per garsiakalbius sklindančiame pranešime.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kultūros ir poilsio parke
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kultūros ir poilsio parke

Visgi panašu, kad panevėžiečiai karantino rekomendacijas suprato. Panevėžio apskrities VPK atstovo spaudai Tado Martinaičio teigimu, per pirmąsias tris valandas, kai policija šeštadienį pradėjo kontrolę parkuose, pareigūnams neteko drausminti nė vieno asmens.

Policijos pareigūnai kontrolę parkuose tęs viso karantino metu, o didesnės pajėgos tvarkai palaikyti bus skirtos savaitgaliais ir esant gražiam orui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius