Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 04

Panevėžietis Gytis Ručys apie laisvę: džiugu, kad man nenurodinėja dėdė raudonu paltu

1990-ųjų metų kovo 11-ą dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas atkūrė nepriklausomą Lietuvą. Šiemet sukanka 25 metai, kai Lietuva nepriklausoma, o jos piliečiai – laisvi. 15min.lt klausia lietuvių, už ką jie myli Lietuvą, ir kokias galimybes jiems suteikė laisvė.
Gytis Ručys
Gytis Ručys / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 1 Kovo 11-oji

Apie nepriklausomybės svarbą prabilęs panevėžietis Gytis Ručys pabrėžia, kad pagrindinis nepriklausomybės privalumas – žodžio ir veiksmų laisvė. Anot 24-erių metų vaikino, Lietuva ir jos piliečiai privalo įvertinti tai, kas pinigais yra neįkainojama.

Už nugaros nestovi dėdė su raudonu paltu, vienoje rankoje laikomu kūju, kitoje – pjautuvu.

„Aš myliu laisvą Lietuvą už galimybes sprendimus priimti pačiam. Tau niekas nenurodinėja, ką sakyti, kur eiti, ką dirbti, su kuo būti, kur mokytis, kuo būti išsimokslinus. Už nugaros nestovi dėdė su raudonu paltu, vienoje rankoje laikomu kūju, kitoje – pjautuvu. Neaiškina – eik ten, būk ten, būk toks, būk ne savimi. Aš myliu laisvą Lietuvą už galimybę būti savimi“, – mintis dėsto G.Ručys.

Vaikinas buvo išvykęs ir į užsienį, kur sėmėsi verslo ir gyvenimo žinių, tačiau sugrįžo į Lietuvą. Anot jo, meilė tėvynei nugalėjo.

„Esu nepriklausomos Lietuvos vaikas ir man maždaug tiek pat metų, kiek ir nepriklausomai mūsų šaliai. Nepriklausomybė suteikė galimybę laisvai keliauti po užsienį, pamatyti, kaip gyvena žmonės, mokytis iš jų. Pusę metų gyvenau Škotijoje, bet tėvynės ilgesys ir meilę jai privertė sugrįžti atgal. Grįžau su didele patirtimi, kurią davė gyvenimas užsienyje, o pagyventi ten galimybę suteikė būtent laisva Lietuva“, – savo šalimi didžiavosi G.Ručys.

VIDEO: Panevėžietis Gytis apie nepriklausomybę

O kodėl ir kaip laisvę mylite jūs? Pasidalinkite laisvės nuotaika ar nuotrauka savo paskyrose socialiniuose tinkluose „Instagram“, „Twitter“, „Facebook“ ir „YouTube“ panaudodami raktažodį #myliulaisvę ir ieškokite savęs specialioje šventinėje platformoje 15min.lt/myliulaisve! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius