Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

Panevėžio apskrities VPK neskaidrių viešųjų pirkimų aplinkybes nagrinės teismas

Panevėžio apygardos prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neskaidrių viešųjų pirkimų Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK). Parašęs kaltinamąjį aktą, Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti teismui.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad viešųjų pirkimų konkursai dėl remonto darbų Panevėžio apskrities VPK buvo fiktyvūs, nes viena uždaroji akcinė bendrovė konkursų laimėtoja tapo tik dėl neteisėto susitarimo, teigiama pranešime spaudai. Akcinės bendrovės vadovas turėjo pats surasti kitas Panevėžio apskrities VPK organizuojamuose viešuosiuose konkursuose neva dalyvausiančias įmones ir susitarti su šių įmonių atstovais, kad jie pateiktų komercinius pasiūlymus didesnėmis perkamų darbų atlikimo kainomis. Konkursą laimėjęs uždarosios akcinės bendrovės vadovas turėjo sumokėti 5 proc. viešųjų pirkimų vertės kyšį.

Šioje byloje buvęs Panevėžio apskrities VPK viršininko pavaduotojas ir viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas A.S. kaltinamas kyšininkavimu, nes galimai ėmė kyšius ir pinigais, ir statybinėmis medžiagomis. Be to, jam galimai buvo atsilyginama atliekant įvairius statybų bei remonto darbus A.S. sūnui priklausančioje pirtyje ir A.S. gyvenamajame name. A.S. taip pat kaltinamas dokumentų klastojimu.

Buvęs Panevėžio apskrities VPK Logistikos skyriaus vedėjas J.B., galimai žinojęs, kad viešieji pirkimai organizuojami pažeidžiant įstatymų reikalavimus ir vykdęs neteisėtus savo viršininko A.S. nurodymus, kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu.

Uždarosios akcinės bendrovės vadovas buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą su užstatu, kadangi visiškai pripažino savo kaltę ir gailėjosi padaręs nusikalstamą veiką.

Šį ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius