Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 09

Panevėžio apskritis – sportiškiausia šalyje

Panevėžio apskritis yra sportiškiausia 2008-ųjų metų apskritis. Tai paaiškėjo paskelbus Kūno kultūros ir sporto departamento prie Vyriausybės skelbto konkurso rezultatus.
Temos: 2 Vaikai Panevėžys

Kovo 9 dieną, 14 val., Kūno kultūros ir sporto departamente rengiamame pasitarime su apskričių vadovais ir už sportą atsakingais specialistais dalyvauja ir Panevėžio apskrities viršininkas Viktoras Trofimovas su Regioninės plėtros departamento Tarptautinio bendradarbiavimo ir ryšių su visuomene skyriaus vyriausiuoju specialistu Bernardu Laurinaičiu. Pasitarime dėl tolesnio kūno kultūros plėtojimo šalyje Panevėžio apskrities vadovui įteiktas konkurso nugalėtojai – Panevėžio apskričiai – skirtas prizas – 3 tūkstančiai litų sporto inventoriui įsigyti.

Kitas prizines konkurso vietas – antrąją ir trečiąją – laimėjo Šiaulių ir Kauno apskritys, teigiama pranešime spaudai.

Lietuvos jaunių žaidynėse Panevėžio apskritis pernai laimėjo II-ąją vietą. II-ąją vietą iškovojo ir Lietuvos seniūnijų sporto žaidynėse.

Iš 285 tūkstančių 351 apskrities gyventojo 30 tūkstančių 263 sportuoja. Tai sudaro 10,61 procento visų apskrities gyventojų.

Apskrityje veikia 153 sporto klubai. Taigi tūkstančiui gyventojų tenka apie 0,54 klubo.

Iš 38 tūkstančių 357 apskrities moksleivių sportuoja 4 tūkstančiai 260. Tai sudaro 11,11 procento visų mokinių skaičiaus. Sporto būrelius lanko 8 tūkstančiai 707 moksleiviai, tai yra 22,7 procento visų apskrities mokinių skaičiaus.

2266 vaikų pernai buvo apmokyti plaukti – tai sudaro 0,79 procento visų apskrities gyventojų.

Iš 46 apskrities seniūnijų, net 43 (93,48 procento visų seniūnijų) pernai dalyvavo Lietuvos seniūnijų sporto žaidynėse.

Per praėjusius metus apskrityje surengta 740 sporto visiems renginių, juose dalyvavo 43 tūkstančiai 375 sportuojantieji, o tai sudaro 15,2 procento visų apskrities gyventojų.

Apskrityje yra 514 sporto statinių, įrengti 22 aktyvaus poilsio, rekreacijos sporto infrastruktūros objektai. Renovuotos 27 mokyklų sporto bazės, iš viso jų yra apskrityje 180.

Iš valstybės investicijų programos apskrities savivaldybėms skirta per 5 milijonus litų sporto objektams statyti bei renovuoti.

Apskrityje dirba 32 sporto organizatoriai. Vienas sporto organizatorius tenka 8 tūkstančiams 917 gyventojų. 46 seniūnijose įvesta 30 sporto organizatorių etatų.

Kūno kultūros ir sporto specialistams 2008-aisiais metais buvo surengti 36 kvalifikacijos kėlimo renginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius