Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 14

Panevėžio apylinkės prokuratūros vadovu E.Pašilis pasirinko mažiausiai balų atrankoje surinkusį J.Gelumbauską

Paskirti Klaipėdos apygardos, Kauno, Šiaulių ir Panevėžio apylinkių prokuratūrų vadovai, ketvirtadienio pavakarę pranešė Generalinė prokuratūra. Juliaus Gelumbausko paskyrimas į Panevėžio apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas iškart sukėlė klausimų. Vien dėl to, kad pradiniame atrankos etape išrinktasis vadovas buvo surinkęs mažiausiai balų iš visų konkurentų.
Generalinio prokuroro E.Pašilio (dešinėje) favoritu tapo J.Gelumbauskas
Generalinio prokuroro E.Pašilio (dešinėje) favoritu tapo J.Gelumbauskas / 15min archyvo nuotr.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis asmeniškai, kaip institucijos vadovas, nusprendė, ką skirti vadovais į atsilaisvinančias teritorinių prokuratūrų vyriausiųjų prokurorų pareigas.

Generalinės prokuratūros (GP) paviešintame pranešime nurodoma, kad balandžio 9 d. Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas užims Julius Gelumbauskas. Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija, anot GP, jį išskyrė kaip aktyvų, įvairiapusės darbo patirties turintį prokurorą, nuolat gilinantį teisines žinias bei lengvai randantį bendrą kalbą su kolegomis.

GP pranešime neakcentuojama, kad minėtos Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos vertinime J.Gelumbauskas buvo surinkęs mažiausią balų sumą.

Tačiau, kaip 15min paaiškino GP atstovė spaudai Elena Martinonienė, generalinio prokuroro pasirinkimui visi trys kandidatai buvo pateikti kaip vienodai verti, tinkami užimti norimas pareigas, nepriklausomai nuo pradiniame atrankos etape jiems paskirtų balų. Tad E.Pašilis, kaip įstaigos vadovas formuojantis komandą, galėjo rinktis tiek J.Gelumbauską, tiek jo konkurentus (Būsimo laimėtojo surinktų balų vidurkis buvo 63,4, konkurentas Mantas Jurkėnas surinko 64,3, o geriausiai, regis, atrankoje atrodė Sandra Povilonienė, kuriai Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos narių skirtų balų vidurkis siekė net 79,6).

Pagal GP atstovės paaiškinimą, generalinis prokuroras geriausią kandidatą atsirenka pagal savo vidinį įsitikinimą, kurio motyvuoti niekaip nėra įpareigotas ir pats viešai to daryti nėra linkęs.

Tarnybą prokuratūroje J.Gelumbauskas pradėjo 2010 metais, tapęs Ukmergės rajono apylinkės prokuratūros prokuroru. 2017 metais J.Gelumbauskas tapo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiuoju prokuroru.

Beje, kaip tik šį ketvirtadienį 15min redakciją buvo pasiekusi anoniminė informacija apie galimus asmeninio pobūdžio E.Pašilio ir J.Gelumbausko ryšius.

Generalinės prokuratūros atstovė E.Martinonienė teigė galėsianti šią informaciją pasitikslinti, o tuomet galbūt paneigti arba patvirtinti. Atstovė pažadą netrukus tesėjo: anot E.Martinonienės, tai, kad J.Gelumbauskas prieš keliolika metų yra tapęs E.Pašilio dukters krikštatėviu, nėra jokia paslaptis.

E.Martinonienė taip pat pabrėžė, kad šiuo atveju E.Gelumbauskas yra perkeliamas iš vienų pareigų į lygiavertes kitas: „Paprastai tariant, jo materiali padėtis ir statusas nepasikeičia, koeficientas lieka tas pats.“

Klaipėdoje – Dalia Pocienė

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiąja prokurore penkerių metų kadencijai paskirta Dalia Pocienė. Dirbti prokuratūroje D.Pocienė pradėjo prieš 16 metų, kuomet 2003-iaisiais buvo priimta į Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūrą ir dirbo stažuotoja. Po metų ji buvo paskirta eiti Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorės pareigas, vėliau perkelta į Civilinių bylų skyrių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Prokuratūra
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Prokuratūra

2006-aisias D.Pocienė tapo Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros Civilinių bylų skyriaus vyriausiąja prokurore. 2010-aisiais ji paskirta penkeriems metams į Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros vyriausiosios prokurorės pareigas, kurias ėjo iki šiol.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija įvertino D.Pocienės gebėjimą prisiimti asmeninę atsakomybę, išskirti prioritetines veiklos sritis, nuoseklumą, konkretumą bei dalyvavimą prokuratūros teisėkūros procese. Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiosios prokurorės pareigas ji pradės eiti nuo š. m. balandžio 2 d.

Kaune – Arūnas Bundonis

Į Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas paskirtas Arūnas Bundonis. 2001-aisiais darbą prokuratūroje pradėjęs kaip Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro techninis padėjėjas, po pusmečio priimtas į Kauno miesto apylinkės prokuratūros Ekonominių nusikaltimų tyrimo ir kontrolės skyriaus stažuotojo (prokuroro etatas) pareigas.

Vėliau A.Bundonis ėjo Kauno miesto apylinkės prokuratūros Ekonominių nusikaltimų tyrimo ir kontrolės skyriaus prokuroro pareigas, Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro pareigas. 2009-aisiais A.Bundonis buvo paskirtas 5 metams į Druskininkų miesto apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas.

2015-aisiais paskirtas 5 metams į Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas (darbo vieta Druskininkuose, darbas organizuojamas Druskininkų, Lazdijų, Varėnos miestuose). Šiose pareigose A.Bundonis dirbo iki šiol. Kauno apylinkės prokuratūrai A.Bundonis pradės vadovauti nuo balandžio 2 d.

Vyriausiausiųjų prokurorų atrankos komisija atsižvelgė į A.Bundoniaus turimą prokuratūros veiklos viziją ir strategiją, erudiciją bei komunikabilumą.

Šiauliuose – Laima Mušauskytė-Griciuvienė

Į Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas dar vienai kadencijai paskirta Laima Mušauskytė-Griciuvienė, šias pareigas einanti ir šiuo metu. Dvidešimt ketverius metus prokuratūroje dirbanti L.Mušauskytė-Griciuvienė karjerą joje pradėjo 1995 metais Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros Tardymo skyriaus stažuotoja.

Po metų ji buvo paskirta į Nusikaltimų valstybės tarnybai, valdymo tvarkai ir visuomenės saugumui tyrimo skyriaus prokuroro pareigas. 2000-aisias L.Mušauskytė-Griciuvienė tapo Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja. Nuo 2014 metų ji eina Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros vyriausiosios prokurorės pareigas, kurias ji ir toliau tęs nuo balandžio 9 d.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos nariai pažymėjo, kad L.Mušauskytė-Griciuvienė yra iniciatyvi, reikli, principinga prokurorė, turinti puikios lyderės savybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius