Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 28

Panevėžio kunigas policijai apskundė jį lytine prievarta apkaltinusį vyrą

Panevėžietis dvasininkas Juozapas Antanavičius, kurio visas kunigiškas teises sustabdė lytinės prievartos skandalą tyrusi Bažnyčia, kreipėsi į policiją dėl turto prievartavimo.
Kryželis
Kryželis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Panevėžio teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo, praneša „Lietuvos rytas“.

81 metų kunigas J.Antanavičius teigia, kad pinigų ir namo iš jo reikalauja vyras, tvirtinantis, kad prieš 17 metų būdamas nepilnametis tapo jo lytinės prievartos auka.

Dėl skundo apie nederamą dvasininko elgesį keletą metų vyko bažnytinis tyrimas.

Kai jis buvo baigtas, Vatikano nurodymu J.Antanavičius šių metų pradžioje buvo nušalintas nuo visų pareigų, sustabdytos visos jo kunigiškos teisės.

„Jeigu neieškosiu teisybės, visi manys, kad esu kaltas“, – savo žingsnį paaiškino dvasininkas.

Jis teigė, kad 36 metų pasvalietis Dainius Č. ne tik jį melagingai kaltina lytine prievarta, bet ir jau kelerius metus reikalauja didelės sumos ir perrašyti jo vardu namą.

Nors Vatikanas nusprendė, kad J.Antanavičius elgėsi nederamai, jis pats savo kaltę neigia.

Esą lytine prievarta jį apkaltinęs pasvalietis tiesiog trokšta pasipelnyti, o Bažnyčios vadovybė, nenorėdama skandalo, nebūtais dalykais apkaltintą kunigą tiesiog paaukojo.

J.Antanavičius ketina rašyti skundą Vatikanui dėl jo kunigiškų pareigų sustabdymo, nors apskundimo terminas jau baigėsi.

Į apklausą Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate ketvirtadienį buvo iškviesta turto prievartavimu iš kunigo įtariamo pasvaliečio motina Danutė Č.

Po apklausos 63 metų moteris braukė ašaras ir neslėpė pasipiktinimo: „Dvasininkas mano sūnų ir taip žiauriai nuskriaudė, o dabar dar išdrįso apkaltinti turto prievartavimu“.

Policijoje jau apklaustas ir Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas.

Iš Pasvalio kilęs Dainius Č. į Panevėžio vyskupiją kreipėsi maždaug prieš dešimtmetį. Jis teigė, kad būdamas septyniolikmetis patyrė J.Antanavičiaus lytinę prievartą. Vyras tvirtino, kad 1992 metų pavasarį kunigas savo namuose vaikiną du kartus pavaišino arbata, kurios išgėręs jis prarado sąmonę. Pasinaudojęs bejėgiška jaunuolio būkle, J.Antanavičius esą jį išprievartavęs.

Pats kunigas ginasi, kad tuomet jaunuolį išleisdamas pro duris tiesiog tėviškai pabučiavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius