Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 02

Panevėžio ledo arena pavirto sandėliu: šiemet durų neatvers

Šiais metais Panevėžio ledo arena durų neatvers ne dėl pabrangusios elektros. Įstaigos veiklą sustabdė prasidėjusios modernaus, FINA reikalavimus atitinkančio, baseino statybos.
Panevėžio ledo arena šiais metais durų neatvers
Panevėžio ledo arena šiais metais durų neatvers / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Aštuntojo sezono Panevėžio ledo arena neskaičiuos, o kada panevėžiečiai vėl galės pramogauti ant ledo – neaišku. Šiuo metu ledo arena pavirto sandėliu, kuriame sukrautos priemonės, reikalingos arenos veiklai.

Aštuntojo sezono nebus

Panevėžio ledo arenos vadovas Artūras Blažinskas neslepia, kad apmaudu, jog arenos aštuntojo sezono nebus.

„Galiu visus nuliūdinti, kad šiais metais ledo arena panevėžiečiams durų neatvers. Visą miesto bendruomenę informuoju, kad arena neveiks neribotą laiką. Esame nežinomybėje. Visa tai susiję su modernaus baseino statybomis. Tik nežinome, kiek laiko jos tęsis. Baseinas jau neveikia. Kadangi ledo arena patenka į statybų aikštelę, tai ir jo veikla sustabdyta. Manau, kad arena neveiks kokius penkerius metus, bet gali atsitikti ir taip, kad ledo arenos Panevėžys nebebus visiškai“, – svarstė A.Blažinskas.

Vilties neatėmė

Pasak Ledo arenos vadovo, neveikianti arena atėmė galimybę, bet ne viltį.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Artūras Blažinskas
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Artūras Blažinskas

„Vis tiek judėsime, galvosime ir ką nors darysime. Gal žiema bus šalta ir gausime leidimą Senvagėje ledą padaryti. Panevėžiečiams pramogų reikia. Juolab kad Ledo arena septynerius sezonus veikė ir žmonės priprato laisvalaikį leisti pramogaudami ant ledo. Išaugo didelė bendruomenė, kuriuos suvienijo žiemos pramoga – ledas ir pačiūžos. Didelė bendruomenė ne tik laisvojo čiužinėjimo mėgėjai, bet ir sportininkai. Buvo sukurtas reikalingas socialinis modelis, kuriuo džiaugėsi Ledo arenos lankytojai ir turėjo užsiėmimą“, – mano A.Blažinskas.

Ieškos alternatyvos

Panevėžio ledo arenos vadovas sako, kad bus sunku figūrinio čiuožimo, ledo ritulio sporto šakų atstovams.

„Jau sulaukėme skambučių, ar Ledo arena atvers šiemet duris. Tačiau turėjau nuvilti, kad arena neveiks, o veikla sustabdyta dėl naujo baseino prasidėjusios statybos. Beje, turime šiokią tokią alternatyvą – ledo ritulio komanda treniruosis Šiauliuose, gal Kėdainiuose arba Rokiškyje. Yra trys vietos ir galimybės sportuoti“, – aiškino A.Blažinskas ir tęsė:

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžio ledo arena šiais metais durų neatvers
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžio ledo arena šiais metais durų neatvers

„Jeigu baseino statytojai pasistengtų ir pirminius darbus užbaigtų iki kito sezono pradžios, galėtume įėjimą į Ledo areną padaryti iš Marijonų gatvės pusės, o pačią areną vienu segmentu sumažinti. Tai būtų šaunu, tuomet galėtume planuoti, kad kitąmet vėl galėtume siūlyti Panevėžio bendruomenei ledo čiuožyklą.“

Statybos sustabdė veiklą

Panevėžio sporto centro direktorius Saulius Raziūnas naujienų portalui JP patvirtino, kad Ledo arena neveiks.

„Ledo arena neveiks ir dėl modernaus baseino statybos, ir dėl „Aukštaitijos“ sporto bazės rekonstrukcijos. Alternatyvos ledo mėgėjams – neturime. Be to, ne mums – Sporto centrui – apie tai galvoti. Yra ledo arenos Šiauliuose, Rokiškyje ir bus Kėdainiuose. Ledo arena uždaroma, nes patenka į statybų aikštelę, o tokiu atveju veikla draudžiama“, – aiškino S.Raziūnas.

Pasiūlyti nieko negali

Anot Sporto centro vadovo, nieko negali pasiūlyti ir Panevėžio ledo ritulio komandai ir Ledo ritulio mokyklai.

„Tai ne Sporto centro kompetencija. Ledo ritulio sporto šakos nekuruojame ir neplėtojame. Kita vertus, ledo ritulio komandą sudaro veteranai. Jie šia sporto šaka užsiima savo malonumui ir nepagailės pinigų, kaip buvo anksčiau, treniruotėms kituose miestuose, kur dar veikia ledo arenos. Ledo ritulio mokykla – privati. Tai jiems teks galvoti, kur treniruotis arba prasimanyti kitą veiklą“, – svarstė S.Raziūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius